VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KADINLAR İÇİN ÖNEMLİ HABER...

13 Mart 2016

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Gülden Cancan, “Her 8 kadından 1’inin yakalanma riski bulunan meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor. Bu nedenle özellikle 40 yaşından sonra her kadın tedbirli olmalı ve düzenli olarak hekim kontrolünden geçmeli. Meme kanserine karşı bugün Amerika’da uygulanan tedavi yöntemlerini ve gelişmiş sağlık teknolojisini Köroğlu Ünitemizde hastalarımıza sunabiliyoruz” dedi.

İzzet Baysal Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Gülden Cancan, hastane yöneticiliği görevi yanı sıra bundan böyle Genel Cerrahi Uzmanı olarak Köroğlu Ünitesi’nde poliklinik ve ameliyat hizmeti de verecek. Doktorluk lisansını Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Genel Cerrahi Uzmanlığını ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tamamlayan Cancan, yaklaşık 1 yıl önce uzman hekim olarak görev yapmaya başladığı Bolu’da İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapıyor.

“KANSER NEDENLİ ÖLÜMLERDE MEME KANSERİ İKİNCİ SIRADA”

Cancan, “Meme kanseri, memenin süt bezlerinde ve üretilen sütü meme başına taşıyan kanalları döşeyen hücreler arasında, çeşitli etkenler sonucu kontrolsüz şekilde çoğalan ve başka organlara yayılma potansiyeli taşıyan hücrelerden meydana gelen tümöral oluşumdur. Meme kanserine hangi etkenlerin neden olduğu kesin olarak bilinmiyor. Bazı kadınlarda genetik yatkınlık oluşturan gen mutasyonları (genlerde kansere eğilim yaratan bozukluklar) meme kanseri riskini artırırken, diğerleri kadın olmak dışında bir risk faktörü taşımıyor. Tüm kanser türlerine bağlı ölümler arasında, meme kanserine bağlı ölümler, ikinci sırada yer alıyor.”

“HER 8 KADINDAN 1’İ MEME KANSERİ ADAYI”

Açıklamalarının devamında, meme kanseri konusunda kadınlara uyarılarda bulunan Cancan, “Türkiye’de meme kanserine yakalanma oranı bir hayli yüksek. Nedenleri belirsiz, üzerine araştırma çalışmaları devam ediyor. İstatistiklere göre, her 8 kadından 1’i meme kanseri adayı. Bu nedenle kadınlara 40 yaşından sonra, her 2 yılda bir, hekim kontrolünden geçmelerini, mamografi ve ultrason çekilmelerini öneriyorum. 50 yaşından sonra da kadınlar her yıl genel cerrahi uzmanına kontrol olmalıdırlar. Meme kanseri erken teşhis edilirse tedavisi olan bir hastalıktır” şeklinde konuştu.

“GELİŞMİŞ SAĞLIK TEKNOLOJİSİ KÖROĞLU ÜNİTESİ’NDE MEVCUT”

Cancan, “Meme kanseri ile mücadele de gerekli tüm teknik cihaz ve donanımlar Köroğlu Ünitemizde mevcut. Bu hastalıkla karşı karşıya kalan hastaların başka bir şehre taşınmalarına gerek kalmadan müdahale de bulunabileceğimiz imkanlara Köroğlu Ünitemizde sahibiz. Özellikle meme kanseri teşhisinde son gelişmiş teknolojiye sahip, biyopsi yapabilen, tomosentezli ve combo çekim özellikleri bulunan digital Mamografi ve ultrason cihazlarımız Köroğlu Ünitemizde mevcut” ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.