VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

20 BİN ASKERLE DEV OPERASYON

13 Mart 2016

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 20 bin asker ve polisin katılacağı bir operasyon başlıyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 20 bin asker ve polisin katılacağı büyük bir operasyon geliyor. PKK'ya yönelik operasyon için Fatihler Timi ilçeye sevk edildi.

SON GELİŞME: SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Yüksekova için operasyon hazırlıkları devam ederken, bu gece saat 22:00'dan itibaren ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Operasyon, Cizre ve Silopi'den farklı olarak ilçe merkeziyle sınırlı kalmayacak, kırsalda İran ve Irak sınırına kadar uzanacak. İlçede yaklaşık 2 bin teröristin mevzilendiği belirtiliyor. Güvenlik birimlerinin verdiği bilgiye göre ilçe merkezindeki harekatı Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat yapacak. Burada 11 bin personelin görev alması bekleniyor. PKK'lı teröristler ağırlıklı olarak Orman, Mezarlık ve Güngör mahallelerinde bulunuyor. İlçede YPS'li (YDGH) 1500, dağ kadrosundan da 400 terörist var.

İHA'LAR 24 SAAT UÇACAK

Yeni Şafak'ın haberine göre; Kırsaldaki harekatı Özel Kuvvetler yürütecek. Burada 10 bine yakın personel görev alıyor. İkiyaka Dağları üzerinden gelebilecek lojistik destek kesilecek. Dört insansız hava aracı 24 saat uçacak. 2 ay sürmesi beklenen operasyon İran ve Irak sınırına kadar uzanacak. Sağlık Bakanlığı doktor ve hemşire takviyesi yaptı. İlçede 40 bin kişinin kaldığı belirtiliyor, bunların ihtiyacı karşılanacak. Civar köylere giden vatandaşlara da yardım edilecek.

HDP'LİLER TAKİP EDECEK

PKK'nın Yüksekova sorumlularından biri olan Kurdo kod isimli militan ile Mazlum ve Özgür isimli dağ kadrosundan iki militanın da daha önceden bölgede görevlendirildiği öğrenildi. HDP milletvekillerinin de Yeşildere Mahallesi'ndeki bir evde kalarak operasyonu takip edeceği iddia edildi. Vekillere, Demokratik Bölgeler Partisi üyeleri, üst düzey şehir milisleri ve öz yönetimi oluşturan kişilerin eşlik edeceği iddialar arasında.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.