VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TEZCAN KARAKUŞ CANDAN'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA...

12 Mart 2016

Büyük Cami Mahallesi’nde 5 işyerinin yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalması sonrasında kentsel dönüşüm kapsamında Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıkları Kurulu’nun onayıyla Bolu Belediyesi tarafından yıkımına başlanması sonrasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bolu’da yapılacak yıkımın peşini bırakmayacağız, sorumluları kim olursa olsun, meslektaşlarımızda bu işin bir parçası ise, hesabını verecekler” dedi.

Bolu Belediyesi ekipleri, 2 işyerinin yıkımına başlarken, diğer 3 işyeri sahiplerine 24 Mart Tarihine kadar süre verildi. İşyerlerinin tarihi yapı olduğunu savunan ve Ankara 1 Numaralı Kültür Varlıkları Kurulu’nun onayı ve Bolu Mimarlar Odası’nın raporunu görmezlikten gelen Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Bolu Belediyesi Bolu’ya geri dönülmez bir zarar veriyor. Bolu’da yapılacak yıkımın peşini bırakmayacağız, sorumluları kim olursa olsun, meslektaşlarımızda bu işin bir parçası ise, hesabını verecekler" diye konuştu.        

“MİMARLAR DA HESABINI VERECEK”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Tarihi ve kültürel mirasları yıkıp yok etmek Belediyelerin asli görevi oldu neredeyse. Kültür Bakanlığı ve Koruma Kurulları’nın tarihimizin yok edilmesine karşı sessiz kalmasını anlayamıyoruz. Bölgede günümüze kadar kalan tarihi yapı zenginliği aynı yöntemle yok edilmişken aynı tavır tekrar sergileniyor. Koruma Kurulu’na tescil başvurusu yaptık, Koruma Kurulu’ndan hala ses yok. Koruma Kurulu’nun tescil kararını beklemeden Bolu Belediyesi’nin bu acelesini de anlamıyoruz. Tarihi arasta için Belediye’nin yıkımı başlattığını duyduk. Bolu Belediyesi Bolu’ya geri dönülmez bir zarar veriyor. Bolu’da yapılacak yıkımın peşini bırakmayacağız, sorumluları kim olursa olsun, meslektaşlarımızda bu işin bir parçası ise, hesabını verecekler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bolununsesi

2 yorum yapılmış
  • gereksizgazeteci
    12 Mart 2016 • 14:22
    CHP li olup olmadığının ne önemi var ki, bölümü için önemli olan bie konuyu siyasete alet etmeyin
  • yalAKa
    13 Mart 2016 • 11:45
    akitleri nedense haber yapma gereği duyuran olay olmuş. 13 senedir anayasayı ve hukuku tanımayan, ülkede ne orman ne tarım bırakmayan, istanbulu yapılarıyla sirke çeviren, tarihi eselerimizi yok etmek için büyük çaba sarfeden şahıs dururken her kuşu öptük sıra leylek kaldı dedirten saçma sapan bir haber.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.