VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SAVCI IŞİD DAVASINDA 3 ŞAHIS İÇİN CEZA İSTEDİ

10 Mart 2016

Bolu’da IŞİD terör örgütünün propagandasını yaptıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 4 kişi için savcı şahıslardan 3’ünün 5 yıl cezalandırılmasını diğer şahsın da beraat etmesini talep etti.

  2015 yılının Kasım ayında sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta IŞİD terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve geçtiğimiz ay tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen Agah Ş. , Murat Zafer C. ve Ümit E.’nin yanı sıra davanın başından itibaren tutuksuz yargılanan Muhammet K.’nin yargılanmasına Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki devam edildi.

“ASKERLİĞİMİ ÖZEL HAREKATÇI OLARAK YAPTIM, TERÖRÜN VE TERÖRİSTİN NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİRİM”

 Davada mahkeme heyeti tarafından dinlenen Muhammet K., “Askerliğimi özel harekatçı olarak yaptım. Terörist olarak anılmak beni kahrediyor. Terörün ve teröristin ne olduğunu çok iyi bilirim. Vatanını, milletini, devletini seven biriyim. Hadis ve ayet dışında paylaşımım olmamıştır. Bu paylaşmanın suç olduğunu bilmiyordum. Terör örgütlerinin hepsini lanetliyorum. Kesinlikle suç işleme kastım yoktur. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

3 SANIĞA 5’ER YIL HAPİS İSTEMİ

Cumhuriyet Savcısı şahıslardan Murat Zafer C., Agah Ş., ve Ümit E.'ye, “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan 5'er yıl hapis cezası verilmesini istedi. Savcı ayrıca Muhammet K.'nın paylaşımlarının ifade özgürlüğü kriterleri içerisinde yer aldığını belirterek beraatini talep etti. Duruşma, ileri bir tarihe ertelendi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.