VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜ ALGILAYAMAMAK!

10 Mart 2016

129 kadın işçinin yanarak ölmesi sonucunda Birleşmiş Milletler tarafından 1975 yılında Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilan edilen 8 Mart’ta Bolu’nun Kıbrısçık ilçesinde garip bir kutlama vardı. CHP İl Başkanı Kazım Karsu kadınlarla göbek attı.

Bolu Detay Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ertuğrul Turan’ın haberine göre, ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. ABD'de kadın işçilerin bu katledilişi nedeniyle, Kopenhag'da 1910 yılında toplanan Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı'nda 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak belirlendi. 8 Mart, 1975'te BM tarafından Dünya Kadınlar Günü ilan edildi.

“EMEKÇİ” CHP GÖBEK ATTI

Bolunun CHP’li Kıbrıscık Belediyesi de 8 Mart’ta bir etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinliğe CHP İl Başkanı Kazım Karsu ve il yöneticileri katılırken, “kutlamalar” sırasında çalınan oyun havalarının temposuna daha fazla dayanamayan Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ, CHP İl Başkanı Kazım Karsu ve il yöneticileri, katledilen 129 işçiyi göbek atarak andılar.

İlçe merkezine kurulan tezgahlarla konsere katılanlara yemek dağıtılırken, yerel sanatçı Ömer Öztekin de konser verdi. Ayrıca alana gelen kadınlara da karanfil dağıtıldı.

TÜRKİYE’DE İÇİ BOŞALDI

Bütün dünyada yas havasında, anma törenleriyle geçen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, ne hikmetse Türkiye’de şenlik havasında kutlanıyor. Dünyanın her yerinde ölen kadın işçilerin anısına saygı duruşu ve protesto gösterilerinin yapıldığı 8 Mart’ta ne hikmetse Türkiye’de konserler ve eğlence programları düzenleniyor.

BOLU’DA ÇİVİSİ ÇIKTI

Her fırsatta emekten özgürlükten bahseden CHP İl Başkanı Kazım Karsu’nun göbek şovu, 129 kadın işçinin hayatını kaybetmesi nedeniyle belirlenen 8 Mart’a damga vurdu.

7 yorum yapılmış
  • Memo
    10 Mart 2016 • 01:37
    Chp nin yapacağı etkinlik böyle olur işte. Cehalet..
  • Kibrscikli
    10 Mart 2016 • 03:27
    Bi kere kıbrısçık değil c ile. İkincisi orası küçük bi yer böyle etkinlikler azda olsa hareketlilik katiyo. Kadinlari eylendirmek için böyle bi kutlama yapılmış bu heryerde yapilan bişey zaten. Yandaş haber yapmayın lütfen
  • Kbrskl
    10 Mart 2016 • 07:31
    Kıbrıscıklı, bi yer değil, bir yer. azda olsa değil, az da olsa. katiyo değil, katıyor. eylendirmek değil, eğlendirmek bi kutlama değil, bir kutlama. bişey değil, bir şey olacak. Sen önce yazmayı kendin bir öğren, sonra başkalarına öğretirsin koçum!
  • Nallhanl
    10 Mart 2016 • 08:28
    Valla Ben Hiç Görmedim Kadınlar Gününde Göbek Atan
  • AyeSert
    10 Mart 2016 • 10:46
    CHP Kadın Kolları emekçi kadınlar ile birlikte idi günün anlam ve önemine uygun şekilde zaten onlar ve gençlik kolları olmasa çalışan da yok il yönetimi sadece var...
  • vatanda
    10 Mart 2016 • 22:46
    Cumhurbaşkanına şiir okunurken TÜRKÜLER söylenip konferans düzenlenirken CONTA YAKMIYOR ilçelikten çıkma noktasına gelmiş memleketimin küçük te olsa bu tür etkinlik düzenlemesi zorunuza mı gitti YANDAŞLAR
  • kbrsckl
    11 Mart 2016 • 08:35
    AK partililer yapınca mübah CHP liler yapınca günah mı oluyor. At gözlüğüyle bakmayın,yandaşlar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.