VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DEV PROJEDE İMZALAR ATILDI

9 Mart 2016

Bolu'nun içme suyu ihtiyacının karşılanacağı ‘Karadere Suları’nın şehre getirilmesi için yapılacak olan ‘Su Tüneli Projesi’nin protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Türkiye'de bulunan hiçbir belediyenin cesaret edip yapamadığı bir projeyi yapmanın arifesindeyiz” dedi. Bolu halkı 2,5 sene sonra çeşmelerinden dağ suyu içeçek...

 Bolu’nun içme suyu ihtiyacı Bolu'ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Karadere'den gelecek olan bir saniyede akacak olan 140 litrelik kaynak suyu ile karşılanacak. Karadere sularının Bolu'ya aktarılması ise, 3 bin 600 metre uzunluğa sahip olan su tüneli ve DSİ ile Bolu Belediyesi’nin işbirliği ile hazırlanacak olan proje kapsamında tamamlanması planlanan 40 kilometre uzunluğunda ana isale hattı ile yapılacak.

TOPLAM MALİYETİ 30 MİLYON TL

Bolu Belediyesi, Karadere'den başlayan ve 3 bin 600 metre uzunluğa sahip su tüneli projesinin ihalesini geçtiğimiz ay Bolu Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplam maliyeti 30 milyon lira ve iş teslim etme süresi de 800 gün olan Karadere Su Alma Tüneli ihalesini 18.5 milyon Hitit İnşaat Madencilik Sanayi ve Ticaret limitet şirketi kazandı. Bolu Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz'ın makamında gerçekleşen protokol imzalama törenine Yılmaz, ihaleyi alan firmanın yetkilisi Berdan Güz, Belediye Başkan Yardımcıları İhsan Ağcan ve Ekrem Çetinkaya ile belediyenin daire müdürleri katıldı.

‘KOLAY BİR İŞ DEĞİLDİ’

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, kendisinin en önemli amaçlarımızdan birisinin Bolu'da yaşayan vatandaşlara kaynak suyu içirmek olduğuna dikkat çekerek, “Şehrin doğu tarafındaki suların tamamı Ankara içme suyu olarak, batı tarafındaki suların tamamı da İstanbul içme suyu olarak rezerv edildiğinden Bolu düşünülmemiş. Biz göreve geldiğimizden bu güne kadar Bolu'daki insanların kaynak suyu içmesi gerektiği konusundaki düşüncelerimiz üzerine yaptığımız çalışmalar neticesinde Karadere'de bulunan suların Bolu'da içme suyu olarak kullanılması ile ilgili çok yoğun bir mücadele verdik. Kolay bir iş değildi. Bu işin tahsisini almak yıllarımıza sığdı” diye konuştu.

“TAHMİNİ OLARAK 3 KİLOMETRENİN ÜZERİNDEKİ BİR TÜNELİ YAPACAĞIZ”

Devlet Su İşleri ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun desteği ile Karadere sularının Bolu Belediyesine tahsisinin geçtiğimiz yıllarda yapıldığını anımsatan Yılmaz , "Oradan buraya suyun aktarılması için de bir tünel gerekiyordu. Tahmini olarak 3 kilometrenin üzerindeki bir tüneli yapacağız dediğimizde de başlangıçta imkansız gibi görülen bu işi sonradan yapılabilir algısı gelmişti. Bu konuda birçok tartışma yapıldı. Çok acele etmiş olmamıza rağmen ancak bu yıl ihalesini gerçekleştirdik. İhaleye 20 firma katıldı. Bu ihaleyi 20 firma içerisinden bize göre uygun olan bir firma kazandı" ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR BELEDİYENİN CESARET EDİP YAPAMADIĞI”

Yılmaz, kendilerinin şu ana kadar Türkiye'de bulunan hiçbir belediyenin cesaret edip yapamadığı bir projeyi yapmanın arifesinde olduklarına dikkat çekerek, "Türkiye'de de belki hiçbir belediye daha suyla ilgili bir tünel yapmamıştır. DSİ belki yapmış olabilir. Ama belediyeler içinde biz içme suyunu tünelle getiren ilk belediyeyiz" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Yılmaz ile ihaleyi kazanan firmanın yetkilileri arasında protokol imzalandı.

4 yorum yapılmış
  • TurgutTRK
    9 Mart 2016 • 07:18
    Helal olsun sana başkanım.. senin gibi cesur ,çalışkan, yiğit bir başkanımız olduğu için ne kadar gururlansak azdır..
  • misafir
    9 Mart 2016 • 12:33
    Çok güzel bir haber tebrikler.
  • MesutKayaAlmanya
    11 Mart 2016 • 14:48
    Bizi gurbette bir bolulu olarak yaptığınız faliyetlerle gururlandırdığınız için size minnetarız başkanım
  • Misafir12
    13 Mart 2016 • 17:48
    Koyumuz kalkCaak
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.