VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İZZET BAYSAL'A SEVGİ SELİ...

5 Mart 2016

Bolu’ya eğitimden sağlığa 135 eser kazandıran hayırsever işadamı İzzet Baysal ölümünün 16’ıncı yılında mezarı başında anılırken, yağmura aldırış etmeyen Bolulular Baysal’ın mezarına çiçek bırakmak için birbiriyle yarıştı.

HABER: EVREN ÇOLAK

1994 yılında Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen hayırsever işadamı İzzet Baysal, Bolu’ya kadım doğum hastanesinden, üniversitesine, ilkokulundan, huzurevine, kreşlerden camilere kadar 135 eser kazandırdı. 2000 yılında hayatını kaybeden Baysal’ın kurduğu ‘İzzet Baysal Vakfı sayesinde Bolu’ya yatırım yapılmaya devam edildi.

İzzet Baysal ölümünün 16’ıncı yılında yaşamında en büyük eserim diyerek övgüyle bahsettiği Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ndeki mezarı başında anıldı. Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, İzzet Baysal'ın kızı Esin Baysal Avunduk, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“HEPİMİZE BÜYÜK İMKANLAR SAĞLADI”

Törende konuşan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Çoşkun, “Bolu’da her alanda sayısız eser kazandıran İzzet Baysal’ı rahmetle anıyoruz. Üniversitemizin kurulmasıyla, hem eğitim alanında hem de bilim alanında topluma hizmet sunma adına insanlığa pek çok hizmeti sunacak imkan hazırlamıştır. Biz de bir kez daha kendisini yapmış olduğu bu hizmetlerden dolayı, ölüm yıldönümü dolayısıyla bir kez daha rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

“BU MERTEBE HER İNSANA NASİP OLMAZ”

Bolu Valisi Aydın Baruş da, “İzzet Baysal’a sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. İzzet Baysal’ın yaptığı hizmetlerden halen binlerce insan faydalanıyor. Bu mertebeye ulaşmak her insana nasip olmaz. Kendisini rahmet ve dualarla anıyorum” dedi.

DUALAR EDİLDİ

Bolu Müftüsü İzami Turan tarafından okunan duanın ardından yüzlerce Bolulu İzzet Baysal’ın mezarına çiçek koymak için birbiriyle yarıştı. Vatandaşlar İzzet Baysal için dua ederken, farklı taraftar grupları da mezara gelerek İzzet Baysal’a şükranlarını sundular.

  • İZZET BAYSAL'A SEVGİ SELİ...
  • İZZET BAYSAL'A SEVGİ SELİ...
  • İZZET BAYSAL'A SEVGİ SELİ...
  • İZZET BAYSAL'A SEVGİ SELİ...
  • İZZET BAYSAL'A SEVGİ SELİ...
  • İZZET BAYSAL'A SEVGİ SELİ...
  • İZZET BAYSAL'A SEVGİ SELİ...
  • İZZET BAYSAL'A SEVGİ SELİ...
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.