VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TARTIŞMALARA NOKTAYI KOYDU

29 Şubat 2016

Bolu Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, Gerede Devlet Hastanesi’nde görev yapan Uzman Dr. Halime Şen Selim’in hasta yakını tarafından tehdit ve hakarete maruz kaldığının iddia edilmesinin ardından hastane yönetiminin aldığı kararla acil ve yoğun bakım servisleri dışında iş yavaşlatmanın söz konusu olmadığını söyledi. Tahaoğlu, "Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Halime Şen Selim’e yönelik sözlü şiddeti kınıyoruz. Nedeni ne olursa olsun hiçbir gerekçe şiddeti meşru kılmaz" dedi.

Geçtiğimiz günlerd çok sayıda gazete de yer alan haberde Gerede Devlet Hastanesi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Halime Şen Selim’in bir hasta yakını tarafından tehdit edildiği iddiaları sonrasında acil servis v yoğun bakımında hastalara bakılmadığı şeklindeki iddialara Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu’nda yanıt geldi.

“HİZMET YAVAŞLATILMADI”

“İlimiz yerel gazetelerinde ‘Gerede Devlet Hastanesi'nde hasta yakını doktoru tehdit edince hastane yönetimi muayeneleri durdurdu. Sadece acil ve yoğun bakımdaki hastalara bakma kararı alındı’ şeklinde ifadelere ilişkin olarak kamuoyunun bilgilendirilmesini sağlamak üzere, aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Gerede Devlet Hastanesinde 26.02.2016 tarihinde 10:30 ile 12:00 saatleri arasında Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Halime ŞEN SELİM’e yönelik sözlü şiddet uygulanmıştır. Bu konu hakkında gerek adli gerekse idari süreç başlatılmıştır.”

 “KESİNLİKLE AKSAMA OLMADI”

“Ancak yerel basında iddia edildiği gibi, olayın akabinde protesto amaçlı Başhekimliğin talimatı ile ve bilgisi doğrultusunda herhangi bir iş durdurma veya iş yavaşlatma eylemi gerçekleşmemiştir. Belirtilen tarihte Gerede Devlet Hastanesinde iş akışında herhangi bir aksaklık oluşmadan tüm hastalara hizmet sunulmuştur. İlgili haberde iddia edilenler Gerede Devlet Hastanemizden hizmet alan vatandaşlarımızı yanıltmaktadır.”

“NEDENİ NE OLURSA OLSUN HİÇBİR GEREKÇE ŞİDDETİ MEŞRU KILMAZ”

“Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Halime Şen Selim’e yönelik sözlü şiddeti kınıyoruz. Nedeni ne olursa olsun hiçbir gerekçe şiddeti meşru kılmaz. Genel Sekreterlik olarak sağlık çalışanlarına uygulanan her türlü şiddetin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.