VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KADINLAR HOCALI KATLİAMINI KINADI!

26 Şubat 2016

AK Parti Bolu Kadın Kolları Başkanı Avukat Arzu Aydın, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde yapılan Hocalı Katliamı’nı unutmadıklarını söyledi.

 

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Arzu Aydın, Hocalı şehrinde 106’sı kadın, 63’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere, toplam 613 kişinin yaşamını yitirdiği ‘Hocalı Katliamı’nın üzerinden tam 24 yıl geçtiği belirtti. Aydın, kadın kolları üyeleri olarak katliamı asla unutmayacaklarını vurguladı. Çok sayıda yönetim kurulu üyesinin de eşlik ettiği Aydın, 21’inci yüzyıl eşiğinde, dünyanın gözleri önünde, kadın, çocuk ve yaşlı ayrımı yapılmadan eşine az rastlanır katliamlardan biri olduğunu ifade ederek, “O kadar gecede yaşananlar maalesef yalnızca insanların katledilmesinden ibaret değildi. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun yakılmış ve gözlerinin oyulduğu tespit edilmişti. Hamile kadınların ve çocuklarında bu vahşete maruz kaldığı belirlenmişti. Hocalı katliamının üzerinden tam 24 yıl geçmiştir. Ermenilerin yaptıkları bu katliam insan haklarına ve uluslararası hukuki antlaşmalara, Cenevre Sözleşmesi, İnsan Hakları Beyannamesi, Vatandaş ve Siyasi Haklar Konusunda Uluslararası Sözleşme, ateşkes zamanında ve askeri çatışmalar zamanı kadın ve çocukların korunması beyannamesine karşı işlenmiş bir suçtur" diye konuştu. 

 

"ACILAR TEZELİĞİNİ KORUMAKTADIR"

 

Azerbaycan ve Türkiye’nin sözde değil, özde kardeş iki millet olduğunu kaydeden Avukat Arzu Aydın, “Biz aynı dili konuşan, aynı inanca mensup, ortak bir tarihi geçmişi paylaşan sözde değil özde kardeş iki milletiz. Hocalı’da zulme maruz kalan Azerbaycanlı kardeşlerimizin acısını, Anadolu halkı yüreğinde hissettirmiştir ve acısını ilk günkü tazeliğiyle korumaktadır. Bu katliamın failleri gerekli cezayı almadığı sürece de tazeliğini korumaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti bugüne kadar merhum Haydar Aliyev’in de dediği gibi ‘Tek millet iki devlet’ olarak ilişkilerini sürdürmüştür, bundan sonrada sürdürmeye devam edecektir. AK Parti Bolu İl Kadın Kolları olarak, yurt içi ve yurt dışındaki tüm teşkilat üyelerimizle birlikte 26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ’da, Hocalı’da yapılan katliamı kınıyoruz" şeklinde konuştu. 

 

"TÜRKMEN DAĞI NEYSE HOCALI ODUR"

 

Türkmen Dağı'nda yaşananların Hocalı katliamından farklı olmadığını söyleyen Aydın, sözlerini şöyle tamamladı;


"Bizim için dün Srebrenitsa’da, Halepçe’de, bugün Hana’da, İdlip’te, Türkmen Dağı’nda yaşananlar neyse tam 24 yıl önce Hocalı da yaşananlarda odur. Bugün ülkemizde haince, kalleşçe bomba yüklü araçlarla; asker, sivil, kadın, çocuk demeden insanları katleden zihniyetle; Hocalı’daki zihniyet birebir aynıdır. Yeryüzünde insanlığını kaybetmenin, katliamlar yapmanın hiç bir mazereti yoktur. Uzak yakın demeden gönül coğrafyamızda yaşanan her olay; AK Parti olarak bizlere insani ve vicdani sorumluluklarımızı tekrar tekrar hatırlatmaktadır. Hocalı katliamında vefat edenleri rahmet ve dua ile anıyor, bu vesile ile yakınlarına, Azerbaycanlı soydaşlarımıza tekrar başsağlığı diliyoruz."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.