VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DAEŞ OPERASYONUNDA KARAR ÇIKTI!

23 Şubat 2016

Bolu'da DAEŞ operasyonunda mahkeme kararını verdi.

 

Bolu'da terör örgütü DAEŞ'in propagandasını yaptıkları gerekçesiyle geçtiğimiz yıl Kasım ayında gözaltına alınarak tutuklanan 3 sanık, ilk duruşmada tahliye edildi.


Bolu polisi 3 Kasım 2015'te DAEŞ'in faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik 4 ev ve bir iş yerine eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda, terör örgütünün propagandasını yaptığı iddia edilen 4 kişiyi gözaltına almış, 3 kişi tutuklanmıştı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme", "ateşli silah ve mutat sayıda mermi bulundurma", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarını işledikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Murat Zafer Cankurtaran (36), Agah Şahin (36) ve Ümit Erdoğan (25) ile avukatları katıldı. Daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve farklı bir suçtan dolayı cezaevinde bulunduğu öğrenilen Muhammet Kahraman ise katılmadı. Üç sanık ve avukatları, mahkemeye yazılı savunmalarını sunarak üzerlerine atılı suçları kabul etmediklerini söylediler. 


Mahkeme heyeti, sanıkların yargılamaya ilişkin delilleri karartma şüphesinin ortadan kalkması ve kaçma şüphelerinin bulunmaması sebebiyle tahliye edilmesine karar vererek, savunması alınamayan Kahraman'ın bir sonraki duruşmaya getirilmesi için cezaevine bilgi verilmesini istedi.

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.