VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

OBEZİTEYE CERRAHİ ÇÖZÜM!

17 Şubat 2016

Bolu Özel Çağsu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Kar, giderek yaygınlaşan obezite hastalığının ameliyatla da tedavi edilebileceğini söyledi.

 

Obezite hastalığının tedavi edilebilen bir rahatsızlık olduğunu ve obezitenin birçok hastalığa zemin hazırladığını belirten Op. Dr. Fatih Kar, obezite hastalarına uygulanan obezite cerrahisi hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Diyet ve egzersizlerin işe yaramadığı taktirde ameliyatın devreye girebileceğini belirten Kar, "Obezite ameliyatla tedavi edilebilir. Obezite hastalık halini  almışsa, diyet, egzersiz, yaşam şekli değişikliği gibi tedbirlerle kontrol altına alınamıyorsa, özellikle diyabet, hipertansiyon ve egzersiz yapmayı engelleyen eklem rahatsızlıkları mevcut ise ve ameliyat işlemi ciddi bir risk oluşturmuyorsa ameliyat yapılabilir" diye konuştu. 

 Cerrahi tedavinin diyabet ve hipertansiyon gibi obeziteye eşlik eden hastalıkları da düzeltebileceğini belirten Fatih Kar, "Cerrahi tedaviden sonra kilo verme ile beraber ve genellikle kilo vermekle bir ilgisi olmadan obez kişilerde mevcut bulunan diyabet, hipertansiyon gibi bir çok metabolik hastalık ya tamamen düzelmekte ya da tedavisi daha kolay hale gelmektedir. Bu nedenle, obezite cerrahisi (bariatrik cerrahi) günümüzde metabolik cerrahi ya da diyabet cerrahi olarak da isimlendirilmektedir” ifadelerini kullandı.

 http://www.drfatihkar.com/obezite-cerrahisi 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.