VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DELEGE KAVGASI YENİDEN BAŞLADI

12 Şubat 2016

....................

CHP Bolu Teşkilatında delege seçimleri kavgası yeniden başladı. CHP Bolu İl Başkanlığı Basın Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, “Merkez İlçe yönetiminin Genel Merkezimize karşı yürüttüğü hukuki süreç devam ederken mahalle ve köy delege seçimlerimizin gerçekleşmesi mümkün değildir“ denildi.

CHP Bolu İl Başkanlığı Basın Komisyonu’ndan yapılan açıklama da, “Merkez İlçe kongremize giden süreçte partimiz adına hoş olmayan birtakım gelişmeler yaşanmıştır. Mahalle ve Köy delege seçimleri sırasında Parti tüzüğümüze ve demokrasinin işlerliğine uygun olmayan yöntemlerle üyelerimizin iradesine ipotek konulmaya çalışılmıştır. Bilindiği üzere delege seçimleri bir üst kurulu belirleyecek olan iradeyi seçmek üzere yapılmaktadır. Bu anlamda bazı parti yöneticileri tarafından üst kurulu hâkimiyet altına almak amacıyla göstermelik şekilde delege seçimlerinin yapılması ve böylece seçilecek delegelerin parti üyeleri tarafından değil de, bazı parti yöneticileri tarafından belirlenmesi demokratik teamüllere ve siyasi etiğe uymamaktadır. Her şeyden evvel partimize yakışmamaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir üyesi, tüm makamlara aday olabileceği gibi, delege olma ve istediği kişinin delege olması için oy verme iradesine ve kültürüne sahiptir. Ancak delege seçimlerini yöneten Merkez İlçe yönetimi buna müsaade etmemiş, kendilerince belirlenenleri delege yapma yöntemini uygulamaya koymaya çalışmıştır. Tüzüğümüzün verdiği yetkiyle seçimleri gözlemci olarak izlemek isteyen dönemin İl Yönetim Kurulu üyelerine zorluk çıkarılmıştır. Bu sırada devam etmekte olan delege seçimleri, CHP Tüzüğü’ne göre yetkisi olmamasına rağmen, seçim başladıktan 1 saat sonra dönemin Merkez İlçe Başkanınca iptal edilmiştir.”
    1 Kasım Genel Seçimleri’nden sonra dönemin Merkez İlçe Yönetimi, Mahalle ve Köy Delege Seçimlerini çok kısa bir takvime sığdırmaya çalışarak ve Tüzüğümüze göre gerekli şartları sağlamadan bir oldubittiye getirerek yapmaya çalışmıştır. Bu seçim sırasında yapılan hukuksuzluklar o sırada İl Başkanımızca Milletvekilimiz Sayın Tanju Özcan ile paylaşılmış ve bu duruma göz yumulamayacağı ve CHP Tüzüğü’ne göre gerekli işlemin yapılacağı kendisine hatırlatılmıştır. Sayın milletvekili de durumu bildiğini, bu yöntemin getirdiği gelişmelerden mes’ul olacağını İl Başkanımıza açıkça ifade etmiştir.

         Bahse konu seçim üyelerimizce verilen itiraz dilekçeleri sonucunda dönemin İl Yönetim Kurulu tarafından iptal edilmiş; seçimin tüzüğe uygun ve demokratik bir şekilde yapılmasını sağlamadığı için kusurlu görülen Merkez İlçe Yönetimi görevden alınmış ve yerine bir Geçici Kurul atanmıştır. Seçimin iptal edilmesine yapılan itiraz sonucunda, Merkez İlçe Seçim Kurulu da İl Yönetimi’nin verdiği iptal kararın CHP Tüzüğü’ne uygun olduğunu belirterek itirazı reddetmiştir.
        Görev verilen Merkez İlçe Geçici Yönetim Kurulu mahalle-köy delege seçimlerinin tüzüğün uygun gördüğü biçimde gerçekleşmesi için titiz bir çalışma yürütmüş ve ertesi gün seçim yapılabilir duruma gelinmiştir. Ancak sayın milletvekilinin ortağı olduğu hukuk bürosu tarafından, dönemin İlçe Başkanı adına mahkemeye yapılan itiraz sonucunda görevden alma mahkemenin tedbir kararıyla dava sonuçlanana kadar durdurulmuştur. Genel Merkezimizin müdahil olduğu bu dava halen devam etmektedir. Mahkemenin tedbir kararı ile Mahalle ve Köy Delege seçimleri mahkeme sonuçlanana kadar durdurulmuş ve bu durum tüm üyelere bildirilmiştir. Ancak mahkeme tarafından göreve iade edilen Merkez İlçe Yönetimi hukuki sürecin sonlanmasını beklemeden seçimi yapmak istemiştir. Bazı göstermelik düzenlemeler yapmakla beraber, daha önce yapılan seçimde olduğu gibi yine kapalı kapılar arkasında hazırlanan listeyi sandığa attırmak suretiyle yapılan seçim, üyelerin itirazları sonucunda dönemin İl Yönetim Kurulu tarafından iptal edilmiştir. İptal kararına yapılan itiraz da Merkez İlçe Seçim Kurulunca ilk seçimde olduğu gibi İl Yönetim Kurulu’nun iptal kararı haklı görülerek reddedilmiştir.

 “EN BÜYÜK ENGELİ KOYAN MİLLETVEKİLİDİR”

 Merkez İlçe yönetiminin Genel Merkezimize karşı yürüttüğü hukuki süreç devam ederken mahalle ve köy delege seçimlerimizin gerçekleşmesi mümkün değildir. Bu süreç esnasında (hepinizin bildiği, izlediği nedenlerle) aldığı disiplin cezası sonucu Merkez İlçe Başkanlığı görevini bırakmak zorunda kalan Sayın Hüseyin Yıkılmaz’ın ardından görevi üstlenen Sayın Çetin Uç ile görüşen İl Başkanımız, seçimlerin gerçekleşebilmesi için hukuki sürecin tamamlanmasının beklenmesi veya bu süreçten vazgeçilmesi olmak üzere iki yol olduğunu kendisine belirtmiş, durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirmiştir. Ancak, Sayın Çetin Uç, hukuki süreçten vazgeçilmeyeceğini belirtmiştir. Dolayısıyla, bu sürecin tüm ayrıntılarını bilen Sayın Tanju Özcan’ın İl Yönetim Kuruluna yönelttiği eleştiriler haksızdır. Aksine, mahalle ve köy delegelerine hâkim olamamak ve dolayısıyla da istediği kişiyi ilçe başkanı seçtirememek endişesiyle seçimin CHP Tüzüğü’ne ve demokratik teamüllere uygun yapılması önünde en büyük engeli koyanın sayın milletvekili olduğu anlaşılmaktadır.
 
 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.