VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

O FİRMANIN SÖZLEŞMESİ EYLÜL AYINDA FESH EDİLDİ

12 Şubat 2016

Bolu’da hayvan pazarının olduğu bölgede hizmet veren Kuruçay Et Gıda San.Tic.Ltd.Şti.’ne bağlı mezbahanede tüberkülozlu bir hayvanın kesilerek satıldığı iddiaları sonrasında 2015 yılının Eylül ayında firmaya idari para cezası kesilerek kiracısı olduğu Bolu Belediyesi’nin encümeni tarafından sözleşmesi fesh edildi. Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Bolu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Konuya ilişkin yapılan araştırmada, hastalık tespit edilen hayvan karkaslarından bir tanesinin imha edilmediğinin tespit edildiği, ancak bu karkasın piyasaya sürülüp sürülmediğine dair resmi bir veriye ulaşılamadığı, bu konunun ancak yargı sürecinin sonunda aydınlatılabileceği anlaşılmıştır. Firmanın sözleşmesi Eylül ayında fesh edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Bolu Belediyesi’nin mülkünde olan ve ihaleyle Kuruçay Et Gıda San.Tic.Ltd.Şti.’ne verilen mezbahanede tebürkülozlu bir hayvanın kesilerek satıldığı iddiaları sonrasında Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayette bulunuldu. 2015 yılının Eylül ayında Bolu Belediyesi’ne intikal eden olay sonrasında belediye yetkilileri konuyu Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bildirdiler. Mezbahanede veterinerler tarafından yapılan kontrollerde tüberküloz hastası bir hayvan tespit edildi.  Ertesi gün imha edilmek üzere saklanan hayvanın kaybolduğunu tespit eden Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı veterinerler konuyla ilgili rapor tuttular. Başlatılan işlemler sonrasında firmaya 7 bin 323 TL para cezası kesilerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

  Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri raporları Bolu Belediyesi yetkililerine gönderdiler. Bolu Belediyesi encümeni söz konusu firmanın sözleşmesini fesh ederek Bolu’da faaliyetlerinde men etme kararı aldı.

“Hayvan karkaslarından bir tanesinin imha edilmediği tespit edildi”

Bolu Belediyesi’nde konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Konunun Bolu Belediyesi’ne intikal ettiği Eylül ayından itibaren gerekli girişimler başlatılmıştır. Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile konuya ilişkin yapılan görüşmelerde, işletmeci firmaya idari ceza uygulandığı ve Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu anlaşılmıştır. Konuya ilişkin yapılan araştırmada, hastalık tespit edilen hayvan karkaslarından bir tanesinin imha edilmediğinin tespit edildiği, ancak bu karkasın piyasaya sürülüp sürülmediğine dair resmi bir veriye ulaşılamadığı, bu konunun ancak yargı sürecinin sonunda aydınlatılabileceği anlaşılmıştır. Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, tüm gıda ürünlerinde olduğu gibi et ürünlerinde de şehrimizde bulunan tüm tesislerde kontrol ve denetimlerini sürdürmektedir. Parçalama tesisi ve et satış reyonunda da halk sağlığına, gıda güvenliğine yönelik rutin denetimler ve kontroller yapılmakta olup, şu ana kadar bu konuda her hangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Olayda ihmali tespit edilen firma ile sözleşmenin feshedilmesi kararını alındı” ifadelerine yer verildi.

“Olaya anında müdahale edildi”

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, “Bolu'da Belediyeye ait Kırmızı Et mezbahanesini sözleşmeli olarak işleten Kuruçay Et Gıda San.Tic.Ltd.Şti.nin faaliyetleri esnasında 28.09.2015 tarihinde kesimi yapılan hayvanlarda sistematik olarak her hayvanın kontrolü yapılırken, yetkili veterinerlerce bir hayvana ait karkas hakkında hastalık teşhisi konmuş ve ertesi gün imha edilmek üzere ayrılan alanda saklanmıştır. Ancak saklanan bu bir adet hayvanın karkasının kaybolduğu yine yetkili veterinerlerce ertesi gün tespit edilmiş ve kurumumuza anında bildirilmiştir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz tutulan tutanak ve verilen bilgi çerçevesinde anında olaya müdahale ederek gerekli idari ve teknik işlemleri başlatmıştır. Belediyeye yazı ile bilgi verilerek kiracı işletme hakkında işlem yapılması istenmiş ve Belediye ilgili firmanın sözleşmesini tek taraflı fesh ederek Bolu'daki faaliyetinden men etmiştir” denildi. 

4 yorum yapılmış
  • selim
    12 Şubat 2016 • 04:06
    Fesh edilen firma sonrası peki o tesisi hangi ihale ile başka firmaya verildi acaba.Çünkü hiç ihale olmadı
  • bolulu
    13 Şubat 2016 • 00:22
    “BolununSesi Gazetesi: Bolu Ticaret ve Sanayi Odası internet sitesi üzerinde yaptığımız sicil kaydı incelemesinde işletmesine son verildiği iddia edilen firma KURUÇAY ET GIDA HAYV.İNŞ.TURİZM SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.’nin ortaları Kaan Coşkun ve Cengiz Coşkun’dur.Kağıt üzerinde bu firmanın işine son verilirken yerine geçen BOLU BİRLİK ET GIDA HAYVANCILIK İNŞAAT TURİZM TİC.VE SAN.A.Ş.’nin ortakları da; Cengiz Coşkun, Kaan Coşkun, Hatice Coşkun, Hakan Coşkun v
  • serkan
    13 Şubat 2016 • 00:32
    bolu birlik et gıda ya verildi feshedilen firmayla bu firmanın sahibi aynı
  • umit
    13 Şubat 2016 • 03:45
    Ne biçim bir memlekette yaşar hale geldik, hic bir işimiz mi dogru olmaz.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.