VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BENZİNLİK SOYGUNCU KARDEŞLER HERŞEYİ ANLATTI!

9 Şubat 2016

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bir benzin istasyonuna gece gelip pompacıyı bağlayarak dövdükten sonra kasayı kaçıran 4 zanlı yakalanarak tutuklanmıştı. Hakim karşısına çıkan zanlılar için rekor ceza istendi.

 

Ebru Eyvazoğlu'nun haberi 

 

Bolu’nun Mudurnu İlçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 50 metre uzaklıktaki benzin istasyonunda 22 Ekim 2015 gecesi pompacıyı bağlayıp dövdükten sonra soygun yapan 4 kişi, yakalanarak cezaevine gönderilmişlerdi. Soygun yaptıklarını itiraf eden ve yaşları 20 ila 23 arasındaki 4 genç, bugün Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarıldılar. Borç batağında oldukları için benzin istasyonunu soyduklarını kabul eden sanıklar, “Pişmanız” dediler.

 

OLAY ANINI ANLATTI

 

Sanıklardan M.A., olay günü kiraladığı araba ile Mudurnu’ya gitmek istediğini, yanına kardeşi A.A., Ö.S. ve B.D.’yi de alarak önce gezmeye çıktıklarını söyledi. Ardından Mudurnu’da bir yerde durarak alkol almaya başladıklarını, soygun planının da bu sırada gündeme geldiğini söyleyen M.A., "Arabada alkol alırken konuşmalar oldu. Hepimizin ciddi maddi sıkıntıları vardı. Bunlardan konuştuk. Biz alkol alırken B.D. fark etmeden öndeki aracın plakasını çalarak, bizim arabaya takmış. Ben fark etmedim. Alkolün etkisiyle sızar gibi olmuştum. B.D. benzin istasyonunda daha önce çalıştığını, gece orda kimse olmadığını söyledi. Bunun üzerine benzinliğe gittik. Bir iki korna çaldım ve pompacı dışarı çıktı. B.D. pompacıya müdahale edip marketin yanında bulunan boşluğa götürdü. Adamı yere yatırdı. Ben de markete girdim ve sadece sigaraları aldım. Kardeşim A.A. da adamın başında kaldı. B.D. ve Ö.S. ise marketin arka tarafında bulunan odaya girerek kasayı alıp geldiler. Sonra olay yerinden kaçıp, Yedigöller yoluna doğru gittik” şeklinde konuştu. 

 

PARA KASASINDAN 13 BİN TL ÇIKTI

 

Yedigöller Yolu’nda arabayı durduktan sonra arabadaki sahte plakanın söküldüğünü söyleyen M.A., “Ben plakanın değiştiğini o zaman fark ettim. Kasayı balyozla açtılar. İçinden 13 bin lira çıktı. 8 bin lirasını ben aldım. 2 bin 500’er lirasını da B.D. ve Ö.S. aldılar. Kardeşim A.A. para almadı. Sonra olayda kullandığımız çorap ve kasayı yakarak kaçtık” diye ifade verdi.

 

Diğer sanıklardan B.D. de 2013 yılında 6-7 ay kadar benzin istasyonunda çalıştığını doğrulayarak, “Ciddi bir borç batağına saplanmıştım. Hakkımda icra takipleri vardı. Alkol de alınca şeytana uydum. Alkollüydüm nasıl  oldu hatırlamıyorum” dedi.

 

60 YIL HAPİS İSTENİYOR

 

Duruşma delillerin toplanması ve ek savunmalar için 3 Mart 2016 tarihine ertelendi. Henüz yaşları 20-23 arasında değişen 4 kişi hakkında yağma, mala zarar verme, hırsızlık, işyeri ihlali ve sahte plaka gibi 5 ayrı suçtan 60 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. 

1 yorum yapılmış
  • Tuncel
    9 Şubat 2016 • 07:54
    Avukat iyi ogretmis ifadelerini ...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.