VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU YİNE DEV PROJESİYLE ANILACAK!

9 Şubat 2016

Bolu Belediyesi yine yepyeni projesiyle Türkiye'de ir ilke imza atacak. Sadece Bolu'da kurulacak bu tesis kente büyük katkı sağlayacak.

 

Bolu Belediyesi, yepyeni bir proje ile yeniden Türkiye genelinde adından söz ettirmeye hazırlanıyor. Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek ‘Nilüfer ve Bonsai Ağacı Üretim Parkı’ projesi, Türkiye’de tek olacak. Proje, Alpağutbey Mahallesi Ressam Orhan Ersoy Sokak’ta toplam 7 bin 300 metrekarelik dev bir alanda yapılacak. Parkın tam ortasında her birisi 290 metrekarelik dört ayrı havuzdan oluşan bin 160 metrekare büyüklüğünde ‘Nilüfer Havuzu’ yer alacak. Havuzun içerisinde nilüfer türlerine göre içeriden farklı yüksekliklerde 104 ayrı bölüm bulunacak ve her nilüfer türünün yeri maksimum boyuna göre belirlenecek. Havuzların suyu ise park alanında bulunan yeraltı sularından sağlanacak. 

 

NE ARARSAN VAR

 

Park alanında bulanan yeraltı suları toplanarak önce parkın kuzeydoğusunda bulunan alabalık havuzunu ve sonra da nilüfer havuzunu dolduracak. Kalan su ise parkın Güneybatısında yapılacak olan 50 tonluk yeraltı su deposunda toplanacak. Parkın kurulacağı arazinin yüzde 6’lık bir eğime sahip olması sayesinde ise su akışları elektrik enerjisi harcamadan sağlanacak. Parkın içerisinde 100 metrekare büyüklüğünde ayrı bir alan Bonsai Ağacı üretim merkezi olarak kullanılacak. Doğal ortamını insanların yarattığı minyatür ağaç şekli olan Bonsai Ağacı için sera etkisi yaratılması ve ışıktan daha fazla faydalanmak amacıyla ağaçların yer alacağı kısım cam tavan olarak tasarlandı. 

 

Ayrıca parkın içerisinde diğer parkların tamamında bulunan 380 metrekarelik çocuk oyun grubu ve fitnes aletleri ile 144 metrekarelik kapalı ve 115 metrekarelik pergule altı açık alana sahip bir kafeterya da yer alacak. Park Gallicas, Flarıbunda, Menekşe gülü, Okka gülü gibi çok çeşitli gül türlerinin de dikimi yapılarak görsel olarak süslenecek.

  • BOLU YİNE DEV PROJESİYLE ANILACAK!
  • BOLU YİNE DEV PROJESİYLE ANILACAK!
4 yorum yapılmış
  • HseyinErcanAlbayrak
    9 Şubat 2016 • 13:39
    BU GÜZEL PROJE BİTTİĞİNDE BOLUMUZA RENK KATACAK,ÖRNEK DAHA GÜZEL YAŞANABILIR IL OLACAK. PROJEYE BAŞDA SAYIN BAŞKANIMIZ OLMAK OLMAK ÜZERE EMEYI GEÇENLERE VE YAPIMINDA EMEYI GEÇENLERE TEŞEKKÜRÜ BIR BORÇ BILEREK CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDIYORUM..:)
  • smayl
    10 Şubat 2016 • 06:53
    Belediye Başkanımızı Tebrik Ediyorum "Yine" Süper Bir Proje
  • glge
    10 Şubat 2016 • 08:58
    Birde yolları yapsalar
  • alputlu
    10 Şubat 2016 • 12:05
    evet yollar, ara sokaklar güzel parke taşı ana yollar çok kötü !!! Sayın Başkanım ilgilenirse seviniriz. teşekkürler...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.