VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU İÇİN İNANILMAZ RAKAM!

4 Şubat 2016

Bolu’da turizmi canlandıracak projeleri harekete geçirecek yeni bir eylem planı hayata geçiyor. Bolu Valisi Aydın Baruş, “Bütün amacımız buralara gelen vatandaşlarımızı memnun etmek ve bu ziyaretlerden dolayı da ilimizin ekonomik ve sosyal hayatını canlı kılmaktır. 2015 yılında sadece Abant, Gölcük ve Yedigöller'e toplam 884 bin 672 ziyaretçi geldi” dedi. Bu rakam diğer turistik bölgelerle birlikte 1 milyonu aştı.

Bolu Valiliği binasında Vali Aydın Baruş başkanlığında yapılan toplantıya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Orman ve Su İşleri 9'uncu Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, kaymakamlar, belediye başkanları, turizm sektörünün önde gelenleri katıldı. Bolu’da 14 doğal göl, 147 gölet, 320 civarında yayla, 1 milli park, 9 tabiat parkı, 3 tabiat koruma alanı, 2 orman içi dinlenme alanı, 3 yaban hayatı geliştirme sahası, 2 sulak alan, 3 örnek av sahası ve 1 devlet avlağı bulunduğunu ifade eden Aydın Baruş, hayata geçirilecek 'Tabiat Turizmi Uygulama ve Eylem Planı’nın ilerleyen günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından açıklanacağını söyledi.

“AMACIMIZ BOLU’YA GELEN İNSANLARI MEMNUN ETMEK”

Bolu Valisi Aydın Baruş, “Bolu ülkemizin her tarafından turist çeken bir ilimiz. Yurt dışından gruplarla gelen turistler bu doğa harikalarımızı ziyaret etme imkanı buluyorlar. Bazıları uzun süre konaklıyor, bazıları da günü birlik geliyor. Bütün amacımız buralara gelen vatandaşlarımızı memnun etmek ve bu ziyaretlerden dolayı da ilimizin ekonomik ve sosyal hayatını canlı kılmaktır. Bu doğrultuda doğa turizmi açısından kentimizi daha da cazip kılmak için hazırlayacağımız Bolu İli Tabiat Turizmi Uygulama ve Eylem Planı çok önemli” diye konuştu.

“884 BİN 672 ZİYARETÇİ”

Baruş sözlerine şöyle devam etti;

 “Bolu’da 22'si turizm işletme belgeli, 78'i mahalli idareler ruhsatlı olmak üzere turizme hizmet veren toplam 100 tesis ve toplam 7 bin 825 yatak bulunuyor. Yatırımı devam eden tesislerle birlikte bu rakam yaklaşık 10 bin yatak kapasitesine kavuşmuş olacak. Bu rakam Bolu çapındaki bir il için önemli bir kapasitedir.”

  2015 yılında sadece Abant, Gölcük ve Yedigöller'e toplam 884 bin 672 ziyaretçinin geldiğini ifade eden Baruş, “Yedigöller Milli Parkı'ndaki ziyaretçi sayısının önceki yıla göre yüzde yüzün üzerinde artıi sağlandı. Yedigöller'e 2014'te 43 bin kişi geldi. 2015 yılında ise 109 bin 621 kişi ziyaret etmiş. Bunda tabii ki ulaşım imkanının iyileştirilmesi çok önemli bir rol oynadı. Altyapı, asfaltlama çalışması ve aynı zamanda elektrik, telefon altyapısını da bitirmiş bulunuyoruz” diye konuştu. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.