VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

REKLAM KOKAN HAREKETLER!

3 Şubat 2016

Seneler önce fakültenin temel atma töreninde dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto eden eski AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Diktatör bozuntusu" diyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) eski rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, 2005 yılında İzzet Baysal Vakfı’nın yaptırdığı Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’nin temel atma töreninde, dönemin Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etmiş ve törene katılmamıştı. Törende konuşan Başbakan Erdoğan ise, "Ben buraya bir siyasi parti başkanı olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak geldim. Sen devletin memurusun, sadece bir memursun. Böyle adamların olduğu yerde tabi ki anarşi de olur, terör de olur" sözleriyle Aybıyık'ı eleştirilmişti. Ardından da 2006 yılında üniversite seçimlerinde en yüksek oyu almasına rağmen, YÖK tarafından listeye 3. sıradan yerleştirilmişti. 

 

"BİLİMDE TARAFSIZIM, ERDOĞAN'IN TARAFIYIM"

 

Aradan geçen zaman sonunda 2011 yılında AK Parti'den Ankara birinci bölgeden milletvekili aday adayı olarak siyaset sahnesine çıkan Akbıyık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Diktatör bozuntusu” ifadesini kullanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Bolu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Prof. Dr. Yaşar Akbıyık açıklamasında, "Demokratik rejimlerde, siyasi partiler demokrasinin gereğidir. Ancak siyaset yapılırken etik kurallara riayet etmek, seviyeyi düşürmemek gerekir. Ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şahsa saygı ilkesinden uzaklaşmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı 'diktatör bozuntusu…' ifadesini kullanarak, namus ve şeref kavramını bilmemekle, çöpe atmakla, sonuç olarak, namussuzluk ve şerefsizlikle itham etmiştir. Bilimde tarafsızım, devletimizi temsil eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafıyım. Bu itibarla Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hakaretten dolayı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında ilgili yasalar çerçevesinde gereğinin yapılması için Bolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu yapmış bulunuyorum” ifadelerini kullandı. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.