VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TAVUKÇULUK SEKTÖRÜNDEN KÖTÜ HABER!

3 Şubat 2016

Mudurnu'da daha önce kapanan tesisleri 2010 yılında satın alarak Mudurnu Markası altında yeniden üretime başlayan Mudurnu Tavukçuluk, yine şok bir karar aldı. İlk olarak çalışanlar işten çıkarıldı.

 

1999 yılında iflas eden ve ardından pek çok kez el değiştiren Mudurnu Tavukçuluk, 2010 yılından yeniden faaliyete geçmişti. Yaklaşık 6 yıldan bu yana ilçede istihdam sağlayan Mudurnu Tavukçuluk’un 25 Mart itibariyle kapanacağı belirtildi. Fabrika şimdiden işçi çıkarımlarına başlarken, 25 Mart tarihinden itibaren tesisler faaliyetini durduracak. Mudurnu ilçesinin markalaşmasındaki en büyük etkenlerin en başında yer alan Mudurnu Tavukçuluk A.Ş, 2001 yılındaki kriz sonrası iflas etmiş ve el değiştirmişti. Dört yıl kapalı kalan tesisler 2005 yılında İlçem Piliç adı ile çalıştırılmaya başlandı. Bu süreç ancak iki yıl devam etti ve ardından tesisler müzayede şirketi aracılığı ile satışa çıktı.

 

2007 yılında MUPİ adı ile el değiştiren firmada üretimini ancak 2010 yılına kadar devam ettirebildi ve firmayı satışa çıkardı. 2007 yılında Mudurnu Markasını satın alan  Pak Piliç, Mudurnu ilçesindeki tesisleri 2010 yılında  alarak markayı yeniden Mudurnu ilçesine getirerek üretime devam etti. Zaman, zaman gündeme Mudurnu’nun yeniden el değiştireceği veya kapanacağı şeklinde çıkan haberlere firma sahibi Zuhal Daştan “Mudurnu’yu bırakma gibi bir düşüncemiz yok” şeklinde  açıklama yapmıştı.

 

25 MART 2016 İÇİN TARİH VERİLDİ

 

Edinilen bilgiye göre firma çalışanlarına 25 Mart 2016 tarihi itibari ile ihbar tazminatları için imza aldığı, bu tarihten sonra üretime devam edip etmeyeceği konusunda bir açıklama yapılmadı. Yeniden işsiz kalacaklarının sinyalini alan çalışanlar, “Burası yeniden kapanırsa biz nerede çalışacağız, Mudurnu’da başka çalışacak yer yok” dediler.

 

Kaynak: Bolu Ekspres

3 yorum yapılmış
  • Uur
    3 Şubat 2016 • 10:39
    Şahsım adına konuşuyorum; Mudurnu Tavukçuluk tesislerini bence belediye almalı ve kazancı mudurnuya gelmeli. Bu şirketin 5. Kapanışı ve bu kapanış mudurnu insanları için doğal karsilansada bu durum çok vahim. Şirketin kapanmasi demek Mudurnu için aylık minimum 300 milyar senelik 3.5 trilyon kayiptir. Bu konuya yetkililerin el atması gerektiğini düşünüyorum. Başta söylediğim gibi tamamen kendi düşüncemdir.
  • Glfer
    3 Şubat 2016 • 14:16
    Yazık ne bahtsızmış bu tavuk, mudurnu piliç bu kadar tercih edilirken nasıl oluyorda ayakta duramıyor gerçekten üzüldüm, bakış açısini değiştirmek gerçek. Bunda turistin geldiği bu güzel yerde keyifle piliç yenebilecek alışveriş yapılabilecek bir tesis mi yapsa mesela.örnekleri incelemeler Keskinoğlu na bi göz atsalar ... Mudurnu piliç yaşasın çok yaşasın hemde...
  • ismailkaraglle
    12 Şubat 2016 • 11:26
    Bu müessese acilen bir denetim firmasına inceletilmeli. İşletmenin problemleri tespit edilmeli. Ve reorganizasyon konusunda profesyonel destek alınmalı .
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.