VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

6 AKADEMİSYENE GÖZALTI KARARI

29 Ocak 2016

Bolu'da 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' öncülüğünde hazırlanan bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan 3 akademisyene destek için aynı bildiriye imza atan 6 akademisyenden 5'inin evinde sabah arama yapıldı. 6'ncı akademisyenin Ankara'da bulunan evi için de arama kararı çıkarıldı.

Barış için Akademisyenler bildirisine AİBÜ’den imza atan üç akademisyene destek için bildiri yayınlayan 6 akademisyen için Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı. Araştırma Görevlisi Orhan Kaya, Yrd.Doç. Cengiz Ekiz, Yrd.Doç. Cesim Çelik, Yrd.Doç. Mete Çetik, Prof. Dr. Bahadır Aydın sabah saatlerinde gözaltına alındı. Prof. Cem Somel Ankara’da olduğu için gözaltına alınamadı.

Gözaltına alınan akademisyenler ifadeleri alınmak üzere Bolu Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüler. Akademisyenlerin AİBÜ kampüsünde bulunan çalışma odalarında polis ekipleri tarafından arama yapıldı. Bazı evrak ve dökümanlar emniyete götürüldü.

5 yorum yapılmış
  • FerganPetek
    29 Ocak 2016 • 06:00
    Bence bütün akademisyenler ölsün. Üniversiteler medrese olsun, Yüksek Şeriat Kurumu'nun başına da Cübbeli Ahmet Hoca geçsin. Önce Viyana'yı, sonra da belli başlı Avrupa şehirlerini fethederiz. ABD, Çin, Rusya, AB, İran, İsrail, Burkina Faso ve Trinidad Tobago OSMANLI'nın dirilişinden korkuyor.
  • zbolulu
    29 Ocak 2016 • 04:22
    Çok geç kalindi Göz altı yetmez tutuklayin atin iceri
  • zbolulu
    29 Ocak 2016 • 04:35
    Geç bile kalindi atin içeriye gitsin
  • siz
    29 Ocak 2016 • 08:31
    Açıkçası o bildiriye ben de karşıyım. Gerçekçi olmayan bir bildiri. Ancak bildiriye imza atanların bu derece yargılanmasına da karşıyım. Fikir özgürlüğünün olmadığı yerde sorun var demektir. Terör örgütü yandaşlarını bir zamanlar sınırlarda karşılayanlar da yargılansın, arama yapılsın. Basit bir bildiriden daha fazlasını yaptı onlar.
  • Negerekvar
    30 Ocak 2016 • 03:56
    Bahadir aydın denilen kişi kitap topluluğu öğrencilerine sınav öncesinde soruları ve cevapları veren birisidir. . Tutuklanip aranması gerçekten tam nokta atisidir. Kimsenin bölücü tavrı yanına kar kalmaz
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.