VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

İMAM HAKKINDA MAHKEME KARARINI VERDİ!

28 Ocak 2016

Bolu'nun Mengen ilçesinde köylülerden habersiz yardım parası topladığı iddia edilerek dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanan imam beraat etti.

 

Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan imam E.Ç., karar duruşmasında hazır bulundu. Duruşmaya davacı Babahızır Köyü Güzelleştirme Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Aysel Şen ile diğer yöneticiler de katıldı. İki yıl önce bankada kendi adına açtırdığı hesap numarasının yer aldığı broşürleri köylülere dağıtıp caminin ihtiyaçlarını karşılamak için 28 bin lira para topladığı ve köylüleri dolandırdığı iddia edilen imam E.Ç., savunmasında suçlamayı kabul etmedi. 32 yıllık imamlık hayatının 25 senesini Babahızır köyünde geçirdiğini söyleyen E.Ç., "Para topladığım kimse benden şikayetçi olmadı. Aysel Hanımın ne niyetle şikayetçi olduğunu bilmiyorum. Benim para toplarken kesinlikle bir art niyetim yoktu. Cami için yapılan yardımlar. Suçlamalar iftiradır. Ben halkın önünde bir insanım. Bu suçlamalar benim itibarımı zedelemiştir. Suçsuzum, beraatimi istiyorum. Ben kimseyi dolandırmadım" dedi.

 

Babahızır Köyü Güzelleştirme Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Aysel Şen ise imamın dernek yönetiminden habersiz topladığı paralarla haksız kazanç sağladığını ileri sürerek, "Caminin önünde köylülerden para topluyordu. Caminin önünü gören güvenlik kameraları sanık tarafından kırılmıştır" dedi. Mahkeme heyeti, söz konusu suçu işlediğine dair yeterli delil ve kanıt elde edilemediği gerekçesiyle imamın beraatine karar verdi. 

1 yorum yapılmış
  • bolu
    28 Ocak 2016 • 11:35
    Minareyi çalacaksan kılıfını önceden hazırlayacaksın.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.