VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AKADEMİSYENLER İFADE VERDİ!

16 Ocak 2016

Türkiye'yi ayağa kaldıran akademisyenler birer birer gözaltına alındı. Bolu'da gözaltına alınan üç akademisyen de emniyette ifade verdi. İfadelerin ardından karar verildi.

 

Geçtiğimiz günlerde "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiride imzası bulunan bin 128 akademisyen, başta devletin en üst kademisi olmak üzere birçok kesimden tepki aldı. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yargı organları ve rektörleri göreve çağırmasından sonra akademisyenlerin evlerinde aramalar yapılarak gözaltılar başladı. bin 128 akademisyen arasında yer alan Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) görevli 3 akademisyen de gözaltına alındı. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma doğrultusunda Prof. Dr. Barış Kılıçbay, Doç. Dr. Selime Güzelsarı ile Dr. Ülkü Güney'in ikametlerinde sabahın erken saatlerinde arama yapıldı.

 

Dün düzenlenen operasyonla evlerinde aramalar yapılan üç akademisyen daha sonra ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü. Bolu Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 3 akademisyen, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Türkiye'nin birçok ilinde gözaltına alınan akademisyenler serbest bırakılıyor. 

2 yorum yapılmış
  • metin
    16 Ocak 2016 • 16:52
    Serbest bırakılınca bu iş bitmiyor inşallah hak ettikleri cezayı mahkeme sonunda alacaklardır milletin bölünmez bütünlüğüne ihanet edenler yanına kar kalmayacak insallah
  • UgurKahraman
    17 Ocak 2016 • 02:54
    Serbest birakinda Vatan hainliği ne devam etsinler. Düzce de Üniv.terk etti.vatan hainliği yapanlar.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.