VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

"AMAÇ GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN MORALİNİ BOZMAK"

15 Ocak 2016

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde (AİBÜ) 22 akademisyen ‘Bu suça ortak olmayacağız’ diyerek bildiri yayınlayan 1128 akademisyene karşı basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Ağızlarından demokrasi ve barış sözlerini hiç düşürmeyenler, bu cinayetlerin asıl müsebbibi olan terör örgütünün adını nedense hiç anmamaktadır” dedi.

Bildiriye imza atan AİBÜ’de görevlilerinin isimler şu şekilde;

“Doç. Dr. Muhammet Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. Erol Akpınar, Doç. Dr. Tarık Vural, Yrd. Doç.Dr. Erkan Kılıç, Yrd. Doç. Dr. Serdar Uğurlu, Yrd. Doç. Dr. Mürsel Özalp, Doç.Dr. Mehmet Öztürk, Öğr. Gör. Nuri Sezer, Öğr. Gör. Uğur Soykan, Yrd. Doç. Dr. Nihat Burak, Yrd. Doç. Dr. Ferit Sönmez, Öğr. Gör. Ayhan Terzibaş, Öğr. Gör. Yasin Kara, Yrd. Doç. Dr. Cahid Kara, Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin, Prof. Dr. Cabir Terzioğlu, Arş. Gör. N. Kübra Çelik, Öğr. Gör. Uğur Soykan, Prof. Dr. Yahya Mustafa, Yrd. Doç. Erol Bahçivan, Arş. Gör. Kübra Çelik, Doç. Dr. Ahmet Ocak, Doç. Dr. Hakan Türker, Yrd. Doç. Dr. Abdülhamit Eş”

İmzaya açılan bildirinin tam metni şöyle:

“CİNAYETLERİN ASIL MÜSEBBİBİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ADINI ANAMAYANLARDIR”

“Son zamanlarda buldukları her fırsatta Türkiye Cumhuriyeti’ni karalamak ve aşağılamak için hiç çekinmeden iftiralar atan, yalan söyleyen ve kendilerini akademisyen olarak nitelendiren bir güruh, devletimizi işkence ve katliam yapmakla suçlamaktadır. Buna karşın aynı güruh, hak ve özgürlük bahanesiyle terör örgütü tarafından katledilen masum bebeklerden, öksüz ve yetim kalmış çocuklardan, şehit edelin ya da yaralanan polis ve askerlerden; yakılan, yok edilen millî, dinî ve tarihî servetten hiç bahsetmemektedir. Ağızlarından demokrasi ve barış sözlerini hiç düşürmeyenler, bu cinayetlerin asıl müsebbibi olan terör örgütünün adını nedense hiç anmamaktadır.”

“AMAÇ GÜVENLİK GÜÇLERİMİZİN MORALİNİ BOZMAK”

“Kırk yıla yakın bir süredir kalleş ve alçak PKK terörünü yaşayan ülkemiz, maalesef sadece bu menfur örgütün kurşunlarına maruz kalmamış, bu ülkenin bilimsel ve teknolojik gelişmesine katkıda bulunması amacıyla kendi bağrında yetiştirdiği sözde akademisyenler tarafından da saldırıya uğramıştır. Onların şu anki tavır ve ifadeleri, dağdaki eşkıyanın kurşunlarından daha tehlikeli ve daha alçakçadır. Bu güruhun Türkiye Cumhuriyeti’nden talep ettikleri sözde barışın arkasında yatan hendek siyasetinin tek bir amacının olduğunu akıl ve vicdan sahibi herkes gibi biz de biliyoruz. İnanıyoruz ki, akademik ve insani her türlü hassasiyet ve gerçekten mahrum olan bu bildirinin tek bir amacı vardır: Terörle mücadeleyi akamete uğratmak ve güvenlik güçlerimizin moralini bozmak…”

“ŞU ANDA SUR’DA, SİLVAN’DA, NUSAYBİN’DE, CİZRE’DE, SİLOPİ’DE”

“Sonuç olarak, bu kasıtlı ve akademik çehreli cahilane bildiriye reddiye olmak üzere ve Türk Milleti’nin gerçek duygu ve düşüncelerini temsil ve ifade arzusuyla hazırladığımız bu bildiriye imza atan bizler, bilinsin istiyoruz ki şu anda Sur’da, Silvan’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Silopi’de ve daha pek çok yerde yapılan operasyonlara destek veriyoruz. Milletimizin huzuru için orada dikkat, samimiyet ve cesaretle çarpışan ve bu uğurda kendi çocuklarını yetim bırakan polis ve askerlerimizin sonuna kadar yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.