VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HER MÜLTECİYİ SURİYELİ SANMAYIN!

14 Ocak 2016

Bolu Valisi Aydın Baruş, kentte yaşayan mülteci sayısını açıkladı. Her olayda vatandaşların aklına Suriyeliler geliyor ancak sonuçlar öyle demiyor. İlimizdeki yabancıların suç oranlarına etkisini de açıkladı.

HABER: MURAT ÇELİK 

Bolu Valisi Aydın Baruş, 2015 yılı değerlendirme toplantısının ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını da yanıtladı. Kentte özellikle her yaşanan olayda ön plana çıkan Suriyeli algısına son verilmesi gerektiğini söyleyen Vali Baruş, Bolu'da en çok Iraklıların yaşadığını açıkladı. Kentte 6 bin mülteci statüsünde kişinin yaşadığını belirten Baruş, "Bolu'daki yabancıların yüzde 95'i Iraklılar'dan oluşuyor. Yani sokaklarda herkesin Suriyeli dedikleri aslında çoğu Iraklı. Sadece 500 Suriyeli var. Iraklıların çoğu iltica için bekliyor. Avrupa ülkelerine gidebilmek için bekliyorlar. Ancak biri gidiyor, diğeri geliyor. Kalıcı değiller. Zaten ilimizdeki mültecilerin suçlara karışma oranları da yok denecek kadar az. Pek fazla suç oranlarına etkileri yok" diye konuştu. 

 

KENDİ YAKINLARI DESTEK VERİYOR 

 

Yabancı uyruklu vatandaşların geçimlerini sağlamak için kendi yakınlarından yardım aldıklarını belirten Vali Aydın Baruş, "Bolu'daki yabancılara çok düzenli yardım yapılmıyor. Zaten çoğu kendi akrabalarının, yakınlarının yardımlarıyla yaşıyorlar. Hepsinin bir yerden destekleri var. Bizler çok büyük yardımlar yapmıyoruz" ifadelerini kullandı. 

BİR YILDA 97 BİN TL YARDIM

Bolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Turgut Ergül ise 500 Suriyeli aileye ihtiyaç sahibi bir insana ne kadar destek veriliyorsa, aynı yardımı verdiklerini söyledi. Ergül, 2015 yılında 500 Suriyeli'ye toplamda 97 bin TL'lik yardım yapıldığını açıkladı. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.