VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

SKANDALIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI!

7 Ocak 2016

Bolu'da kitap skandalının iç yüzü ortaya çıkmaya başladı. İddialara göre, cinsel içerikli kelimelerin yer aldığı kitabı tek bir edebiyatçı seçti. O kitap, bir lisede 24 kişilik sınıfa okutuldu. Sonra skandalın arkası geldi. Bakın öğrenciler kitap için neler dedi.

 

ÖZEL HABER: MURAT ÇELİK

 

Bolu'da geçtiğimiz haftalarda bir kaç lisede dağıtıldığı iddia edilen 'Aile Çay Bahçesi' isimli kitap, içinde cinsel içerikli ifadeler olduğu için tepkilere yol açtı. Kitabın liselerde öğrencilere okutulması sonrası İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu için bazı kesimler linç kampanyası başlattı. Türkiye gündemini sallayan gelişmeler üzerine Gazeteci Murat Çelik, skandalın iç yüzünü araştırdı ve çarpıcı detaylara ulaştı.

 

FİKİR VALİ'DEN GELMİŞ

 

Edinilen bilgiye göre, iki yıl önce dönemin valisi Ahmet Zahteroğulları, eğitim görevlilerini bir araya toplayarak 'okuma projesi yapın' talimatı verdi. Görüşmeye katılan kişilere, "Edebiyatçıları toplayın. Gönüllü hocalarla okuma projesi yapalım" dedi. Bunun üzerine çeşitli okullardan 10 gönüllü edebiyat ve Türkçe öğretmenleri projeye katıldı. İki yıllık süre zarfında, proje kapsamında 15 yazar Bolu'ya geldi. Projenin kapanışı da 500 kişinin katıldığı dev bir programla noktalandı. 

 

ÜNLÜ YAZAR TAVSİYE ETTİ

 

Okuma projesi kapsamında ünlü bir yazar daha Bolu'ya geldi. O ünlü yazar, kendisinin söyleşilere ilgi gösteren bir arkadaşı olduğunu, bu kişinin de yazar Yekta Kopan olduğunu söyleyerek davet edilmesini istedi. Yekta Kopan'ın CV'sini inceleyen edebiyatçılar, TRT başta olmak üzere NTV'de programlar yaptığını ve ulusal bir gazetede de köşe yazarlığı yaptığını öğrendi. Bu inceleme sonrası davete onay verildi. 

 

17 KİTAPTAN O SEÇİLMİŞ 

 

Skandalın perdesi bu davetle aralandı. İddialara göre, Bolu'ya gelerek öğrencilerle buluşacak yazarları edebiyatçılardan oluşan komisyon belirliyordu. Ancak, yazar Yekta Kopan'ın 17 kitabı arasından bir kitap seçimini tek bir edebiyatçı yaptı. Kopan'ın 17 kitabı arasından 'Aile Çay Bahçesi' adlı kitabı seçen öğretmen, kırtasiyeden kitapları alarak 24 kişilik sınıfta öğrencilerle okumaya başladı. Yani, kitaplar Milli Eğitim tarafından dağıtılmamıştı. Öğrenciler para karşılığı aldıklarını söyledi. Öğretmen, okuma sırasında 34 ve 39'ncu sayfalara gelindiğinde "Arkadaşlar bu sayfalarda problem var" diyerek okumayı yarıda kesti. Cinsel içerikli kısımlar öğrenciler arasında da konuşulmaya başlayınca bir anda kamuoyuna yayıldı. 

 

ÖĞRENCİLER İKİYE BÖLÜNDÜ

 

Kitap skandalının ardından adı geçen okulların öğrencileri adeta ikiye bölündü. Kimileri okullara dağıtılmaması gereken bir kitap olduğunu düşünürken, kız öğrenciler ise durumdan şikayetçi olmadı. İki kız öğrenci, “Evet, okuduk. Ama şikayet edilecek durumda olduğunu düşünmüyorum. Beni rahatsız etmedi. Çünkü sonuçta biz lise öğrencisiyiz. Bunların gündeme gelmemesi gerekiyor. Aileme haber verdim. Ailem de kötü karşılamadı. Okuduk. Ailem de biliyor ama şikayet edilecek bir tarafı yok. Yoldan geçen bir adamı durdursanız o da aynı şeyleri söyler” ifadelerini kullandılar.

 

İHALE KİME KALACAK!

 

Yaşanan skandalın ardından Bolu Valisi Aydın Baruş ve İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, konuya ilişkin bir açıklama yapmadı. Ancak Valilik tarafından hemen soruşturma başlatıldı. Ulaşılan bilgilere göre, şuan için kimse sorumluluğu üzerine almıyor. Eğitim camiasına yakın kaynaklar, skandalın tek bir öğretmene ya da İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu'na fatura edilmeye çalışıldığını düşünüyor.  

  • SKANDALIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI!
  • SKANDALIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI!
  • SKANDALIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI!
1 yorum yapılmış
  • ncekendinokusanabeadam
    8 Ocak 2016 • 06:55
    okumadığın kitabı sınıfta niye okutursun ki ?
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.