VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU TARIMI ŞAHA KALKACAK!

5 Ocak 2016

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, Dörtdivan, Gerede, Seben ve Kıbrıscık ilçelerinde 'Arazi Toplulaştırma Projesi’ni hayata geçirmek üzere çalışmalara başlandığını açıkladı. 66 köyde uygulanacak projeden 18 bin çiftçi yararlanabilecek.

 

Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, bir süredir Bolu tarımının gündeminde olan 'Arazi Toplulaştırma Projesi' hakkında önemli bir açıklama yaptı. Ercoşkun, Dörtdivan, Gerede, Seben ve Kıbrıscık ilçelerinde tarım arazilerinde Arazi Toplulaştırma Projesi’nin hayata geçeceğini, kararın Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirterek, “Dörtdivan, Gerede, Seben ve Kıbrıscık ilçelerimizdeki tarım arazilerimizde bir süredir hazırlıklarını yaptığımız Arazi Toplulaştırma Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Projeden 4 ilçedeki 66 köyde yaşayan 18 bin hak sahibi faydalanacak. Proje 16 bin 400 hektar tarım arazisinde uygulanacak. Arazi toplulaştırma çalışmasının ihalesi bitmiş olup, yapı denetim ünitesi oluşturulmuş durumdadır” dedi.

 

TARIMSAL VERİMLİLİK ARTACAK!

 

Toplulaştırma projesinin amaçlarını açıklayan Ali Ercoşkun, “Arazi toplulaştırmasının amacı daha az zaman, işgücü ve sermaye kullanımı ile üretim faktörlerinden en iyi biçimde yararlanarak tarımsal üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırmak ve kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltmektir. Arazi Toplulaştırması bir yönüyle de Kadastronun yenilenmesi demektir. Bir başka anlamda ise, arazi toplulaştırma uygulaması ile kırsal alanda sosyal huzur ve işletme bütünlüğü sağlanır. Bolu’da tarımsal üretimin artmasını sağlayacak toplulaştırma projemiz ile uzun vadede köylümüz kazanacak, milletimiz kalkınacak” şeklinde konuştu. 

 

İŞTE O ŞANSLI KÖYLER

 

Ercoşkun, Arazi Toplulaştırma Projesi’nin hayata geçeceği Dörtdivan, Gerede, Seben ve Kıbrıscık ilçelerine bağlı köyleri şöyle açıkladı:


Dörtdivan: Adakınık, Adaköy, Aşağıdüğer, Aşağısayık, Bayramlar, Bünüş, Cemaller, Çalköy, Çardak, Çavuşlar, Çitler, Deveciler, Doğancılar, Dülger, Göbüler, Gücükler, Hacetler, Kadılar, Kargıbayramlar, Kılıçlar, Kuruca, Ömerpaşalar, Seyitaliler, Süleler, Yağbaşlar, Yalacık, Yayalar, Yukarıdüğer, Yukarısayık.

 

Gerede:  Ahmetler, Aydınlar, Çoğullu, Dursunfakı, Geçitler, Göynükören, Hacılar, Halaçlar, Kürkçüler, Mankallar, Mircekiraz, Nuhören, Salur, Samat, Sapanlıurgancılar, Sofular, Sungurlar, Süllertoklar, Yakakaya, Yazıkara, Yazıköy, Yelkenler, Yeniyapar, Yeşilvadi.

 

Kıbrıscık: Alanhimmetler, Balı, Borucak, Dokumacılar, Geriş, Kuzca.

 

Seben: Gerenözü, Güneyce, Haccağız, Hocaş, Musasofular, Nimetli, Yağma.

3 yorum yapılmış
  • Hakan
    5 Ocak 2016 • 05:59
    Ne zaman uygulanacak bu proje
  • HASAN14
    7 Ocak 2016 • 06:09
    SORKUN KÖYÜ YOKMU
  • Ahmet
    1 Haziran 2017 • 02:58
    Sorkun köyünün toplulastirma ya ihtiyacı var.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.