VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

NOEL BABA DOĞRU YOLU BULDU!

30 Aralık 2015

Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı'ndan istifa eden Mahmut Alan, yine yapacağını yaptı. İzzet Baysal Caddesi'nde herkes şaşkınlıkla olan biteni izledi.

Bolu’da geçen yıl hediye dağıtan noel babayı yeniçeriye kovalattıran Büyük Birlik Partisi üyeleri, bu yılbaşı öncesi noel babaya kelime-i şahadet getirterek Müslüman yaptılar. İzzet Baysal Caddesi’nde renkli görüntüler oluştu.

 

HABER: MURAT ÇELİK

 

Geçtiğimiz sene yılbaşı kutlamalarına tepki gösteren Büyük Birlik Partisi üyelerinin kentin en işlek caddesinde yaptığı gösteride, temsili yeniçeri vatandaşlara hediye paketleri dağıtan Noel Baba'yı kovalamıştı. Yeni yıla bir gün kala bu kez kadı efendi de oyuna katıldı. İzzet Baysal Caddesi’nde tahtına oturan kadı efendi, noel baba ve yeniçerinin koştuğunu görünce, “Yeniçeri, nedir bu koşturmaca? Çağır bakayım onları buraya” dedi. Yeniçeri de, “Çabuk buraya gelin. Kadı efendi çağırıyor” diye seslendi. Noel babaya neden koşturduğunu soran Kadı efendi, padişahının kendisini ülkeden kovduğunu öğrendi.

 

Kadı efendinin ‘Neden kaçıyorsun. Kimsin sen?’ demesi üzerine ‘Noel babayım’ cevabı geldi. Noel baba, ‘Hz. İsa’nın doğumu olan Noel’i kutluyoruz. Devamında yılbaşlarını kutluyoruz efendim’ dedi. Kadı efendinin ‘nasıl kutluyorsunuz’ sorusuna noel baba, ‘Kırmızı kıyafetler giyiyoruz. İçki içiyoruz. Eğleniyoruz. Coşuyoruz, coşturuyoruz kadı efendi’ yanıtını verdi. Kadı efendinin ‘Peygamberin doğumunu bu şekilde mi kutluyorsunuz?’ sorusuna noel baba, ‘Evet kadı efendi. Biz hristiyanlar bu şekilde kutluyoruz’ dedi. Bu cevap üzerine kadı efendi, “Kendin söylüyorsun. Siz hristiyanlar böyle kutluyorsanız kendi topraklarınızda kutlayın. Bu topraklarda ne işiniz var?” diye sordu. Noel baba da, “Kadı efendi, halkınız bu durumdan hoşnut. Herkes memnun. Birlikte eğlenip coşturuyoruz” dedi.

 

NOEL BABA KELİME-İ ŞAHADET GETİRDİ

 

Yeniçeri’ye emir veren kadı efendi hemen halkı çağırmasını istedi. Halk da noeli istediğini ve memnun olduğunu söyleyince kadı efendi ‘yıkılın karşımdan, utanmazlar’ diyerek tepki gösterdi. Neol baba da durumu özetleyerek, “Gördünüz mü kadı efendi benim hiçbir suçum yok” dedi. Kadı efendi ise, “Evet noel baba, seni de halkı da dinledim. Sen zorlama yapmadığın için seni serbest bırakıyorum” dedi. Bu duruma inanamayan noel baba, “Nasıl yani, Müslümanların barbar olduklarını söylüyorlardı. Beni serbest mi bırakıyorsunuz?” diye sordu. Kadı efendi, “İslam dininde barbarlık yoktur. İslam dini iyilik dini ve tebrik dinidir” diye konuştu. Bunun üzerine noel baba Müslümanlığa katılmanın şartlarını sordu. Kadı efendi de Noel babaya, “Allah’a ve onun peygamberlerine, kitabına inanmak. Hz. Peygamberin en son peygamber olduğuna inanmak ve kelime-i şahadet getirmektir” dedi. Noel baba Müslüman olmak istediğini söyleyince kadı efendi söylediğimi tekrar edeceksin diyerek kelime-i şahadet getirdi. Noel baba da tekrarlayarak Müslüman oldu.

 

“İNŞALLAH MEKKE’NİN FETHİ’Nİ DE BÖYLE KUTLARIZ”

 

Sahnelenen oyunun ardından konuşan Büyük Birlik Partisi Eski İl Başkanı Mahmut Alan, “Biliyorsunuz geçen yıl ‘noel baba ve padişah’ adlı çok kısa bir film yapmıştık. Bu film de onun devamı oldu. Geçen sene devamını beklemeden hemen yargılayanlar oldu. Buradaki mesajımız şuydu. Biz insanlarımızın noeli bir eğlence olarak gördüğünü biliyoruz. Ama benzememeye çalışmak, onlardan olmamaya çalışmak, Hz. Peygamberimizin hadisleri sabittir. Onlara benzemeyin demiştir. Onlar bizim bayramlarını kutlamıyor. Uyarmak amaçlı bir oyun yaptık. Buradaki amaç kutlayan arkadaşları kötülemek değil, aksine onları da kazanmaktır. Bizi Avrupa’da barbar olarak gösteriyorlar. Halbuki biz noel baba da içinde olmak üzere kim gelirse gelsin dinimize kabul ederiz. Onu kardeşimiz biliriz. Biz onlara gitsek aynı toleransı bize göstermezler. Biz Büyük Birlik Partililer olarak bu oyunun devamını yapmak istedik. Bir dahaki yılbaşında da Mekke’nin Fethi’ni kutlamak üzere inşallah bir arada oluruz” diye konuştu. 

  • NOEL BABA DOĞRU YOLU BULDU!
  • NOEL BABA DOĞRU YOLU BULDU!
  • NOEL BABA DOĞRU YOLU BULDU!
  • NOEL BABA DOĞRU YOLU BULDU!
  • NOEL BABA DOĞRU YOLU BULDU!
  • NOEL BABA DOĞRU YOLU BULDU!
  • NOEL BABA DOĞRU YOLU BULDU!
5 yorum yapılmış
  • boiler
    30 Aralık 2015 • 06:36
    boş işler müdürü
  • ilahi
    30 Aralık 2015 • 08:18
    komedya çok güldüm
  • Hasuytt
    30 Aralık 2015 • 08:27
    Hahahaa helal olsun başkan
  • Metin
    30 Aralık 2015 • 09:13
    Adamsınīz...
  • yigitduru
    30 Aralık 2015 • 10:25
    murat abi haber çok güzel ve komik
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.