VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN'DAN KONGRE TEPKİSİ

29 Aralık 2015

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, hafta sonu yapılan il kongresini değerlendirirken açtı ağzını yumdu gözünü. Koskoca CHP’ yi merdiven altında kaçak göçek kongre yapmaya zorladılar diyen Özcan, kongrenin meşru olmadığını ayrıntılı bir raporla da genel merkeze bildireceğini söyledi.

CHP Parti binasında basının karşısına çıkan CHP Milletvekili Tanju Özcan, hafta sonu yapılan kongrede yeniden başkan seçilen Kazım Karsu’yu hedef aldı. Kongrenin meşru olmadığını, sınıf başkanı seçer gibi seçim yapıldığını iddia eden Özcan, yaşananları da şu sözlerle özetledi;

“PARTİMİZE HİÇ YAKIŞMADI”

Cumartesi günü burada üzülerek söylüyorum bunu bir merdiven altı il kongresi gerçekleşti. Partimize hiç yakışmadı. Önce buraya nasıl geldiğimizi kısaca özetlemek istiyorum daha önce bunu anlatmıştım. Şimdi biliyorsunuz kongreler süreci 7 Haziran seçimlerinden sonra başlamıştı. Ancak 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan bu süreç 1 Kasımda yeniden yerel seçim konulması sebebiyle aşağı yukarı bütün Türkiye’de durmuştu. Burada da zaten delege seçimlerinin yapıldığı tek ilçe olan merkez ilçede şöyle bir hassasiyet gösterildi, dediler ki 1 Kasım seçimlerine giderken şu anda delege seçimleriyle tartışmanın bir anlamı yok o yüzden biz de delege seçimlerini ve kongreler takvim sürecini 1 Kasım seçimleri sonrasına bırakalım. Doğru da bir karar aldılar.

“PARTİDE BİR DARBE YAŞANDI”

1 Kasım seçimleri sonrasında üzülerek söylüyorum ki partide bir darbe yaşandı. Ne oldu bir gece aniden saat 12.00’da yapılıp yapılmadığı bile belli olmayan bir toplantı ile delege seçimlerini tamamlamış olan merkez ilçe başkanı ve yönetim kurulu görevden alındı. Şimdi aklınızda bulunsun diye söylüyorum “blok liste” ile delege seçimi yapmak gerekçesiyle görevden alındı. Sonra ne oldu bir kayyum atandı biliyorsunuz. Atanan kayyum hemen delege seçimlerini iptal edip çarşaf listeyle bu sefer ve yine parti binasında yerini ve saatini belirleyerek yeni bir delege seçim takvimi belirledi. Bu arada ilçe yönetimi mahkemeye müracaat etmiş, mahkeme de görevden alma işleminin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle merkez ilçe yönetimini derhal ve tedbiren görevine iade etmişti. Görevi iade edilen merkez ilçe ben kayyumun yaptığı işleri tanımıyorum demedi. Tam tersi kayyumun belirlediği yer ve saati delege seçimlerinin yeniden tekrarına karar verdi. Ve burada yüzlerce partilinin katılımıyla şeffaf hem de kameralar önünde parti içi kameraları kastediyorum delege seçimleri tekrarlandı.

PARTİLİLERİMİN %80’NİN KATILMADIĞI BİR İL KONGRESİNİ BEN MEŞRU SAYMAM”

Ben bunun gerekçesini o günlerde kafamda sorguluyordum. Sonrasın da buldum amaç meğer burada merkez ilçe kongresinin yapılamaması ve dolayısıyla merkez ilçeden seçilecek 131 il delegesinin il kongresinde temsil edilememesi. Arkadaşlar işte darbe dediğim bu. Bugün 4600 üyemizin yaklaşık 3700’ü merkez ilçe üyesi, yine kongreye il yönetiminin belirlediği tarihte kongresini yapan Seben ilçesi de başka sebeplerden dolayı katılmadı. Dolayısıyla böyle bir kongre olmaz dedim. Çünkü ilin nüfusunun %80’ni aldığımız oyun Cumhuriyet Halk Partisi olarak %80’nin ve delegasyonun %70’inin temsil edilmediği bir il kongresinin maalesef meşru bir kongre olmayacağını söyledim. Bu konuda uyarıda bulundum. Dolayısıyla partililerimin %80’nin katılmadığı bir il kongresini ben meşru saymam dedim. Ve böyle de bir kongreye katılmadım. Hoş zaten bu il kongresinin ne zaman olacağı bir haftasına kadar benden bile saklandı bir milletvekili olarak. Yerini ben 3 gün önce öğrenebildim büyük uğraşlarla işte bu şartlarda çadır tiyatrosu gibi bir il kongresi gerçekleşmiş burada basından takip ettim partili arkadaşlarım aracılığıyla takip ettim.

“İL KONGRESİ MERDİVEN ALTINDA YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ YAPILMAZ”

Arkadaşlar biz burada CHP olarak her zaman yüzlerce kişinin, bazen binlerce kişinin katıldığı il kongreleri gerçekleştirdik. İl kongresi bir şölendir,  il kongresinde partinin iddiası ortaya konulur, il kongresi merdiven altında yangından mal kaçırır gibi yapılmaz. Böyle şeyin kabulü mümkün değil. Bu CHP’ye yakışmaz. Ve demiştim CHP’lilerin %80’ninin temsil edilmediği bir il kongresinde babam bile çıkıp aday olsa il başkanı olarak tanımam demiştim. Bu sözümün de arkasındayım bugün itibariyle. Böyle bir şey olmaz. Bir de o kongre şunu gösterdi üzülerek söylüyorum; Hani güzel bir atasözü var tekke düştü kel göründü. Hani az önce bir şey söylemiştim size merkez ilçe delege seçimlerinin iptal nedeni ne idi blok liste ile yapılması. 3700 üye ile blok liste ile seçim yapan merkez ilçe için antidemokratik diyen il yönetimi önerge vererek 60 tane delegenin katıldığı seçimi hiç sıkılmadan blok liste ile yapıyor. Kabul edilebilir bir tarafı var mı bunun?

“BU KONGREYİ YAPANLARA YAZIKLAR OLSUN DİYORUM”

Önerge verilerek sen sınıf başkanlığı seçimi gibi seçim yapıyorsun, sınıf başkanlığı seçimlerinde 60-70 kişi oy kullanıyor. Eskiden sınıflar 60-70 kişiydi Anadolu’da böyle bir kongreyi bile çarşaf listeyle yapamıyorsun, blok liste anti demokratik demene rağmen çarşaf listeyi burada bile ortaya koyamıyorsun, ondan sonrada parti içinde de demokrat olduğunun iddiasında bulunuyorsun. Ben bu kongreyi yapanlara yazıklar olsun diyorum. Koskoca CHP’yi merdiven altında kaçak göçek kongre yapmaya zorladılar. Nüfusun %80’nini  temsil edilmesine izin vermediler. Ne oldu şimdi birileri bir yerlere seçildi hukuken geçerli mi tartışılır, ama meşru mu hiç tartışılmaz. O yüzden ben bu kongrenin bu yönüyle hiç meşru olmayacağını ayrıntılı bir raporla genel merkeze de bildireceğim . Önümüzdeki günlerde de partinin milletvekili olarak gerekli adımları atacağım.

1 yorum yapılmış
  • Bosun
    28 Aralık 2015 • 22:41
    İşine gelmedi herhalde dediğin kişimi seçlmedi
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.