VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

VATANDAŞLARA BELEDİYEDEN MÜJDE!

21 Aralık 2015

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bugüne kadar yapılan yol çalışmalarında özverili davranan ve arazilerinden yola karşılıksız terkler yapan Bolu halkına teşekkürlerini sunarak bir de müjde verdi.

 

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, bugüne kadar Bolu Belediyesi tarafından yapılan yeni yol açımı, yol genişletmesi gibi konularda arazilerinden bedelsiz olarak yola terkler yapan Bolu halkına teşekkür etti. Başkan Yılmaz ayrıca çok sayıda gazetecinin katıldığı bir basın toplantısı düzenleyerek Bolu halkına bu konu ile alakalı bir de müjde verdi. Başkan Yılmaz, "Bundan sonra yol yapımı için kamuya terk edilen, bağışlanan yerlerle ilgili terk işlemlerinin tüm giderleri, belediyemize müracaat edilmesi halinde bedelsiz olarak, yani vatandaşımızın cebinden hiç para çıkmadan gerçekleştirilecek” dedi.

 

DÜNYADA GÖRÜLMEMİŞ FEDAKARLIK ÖRNEĞİ

 

Bolu halkının dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş fedakarlık örneği gösterdiğini söyleyen Alaaddin yılmaz, "Bugün sizlerin aracılığıyla sevgili Bolu halkına bir müjde vermek istiyorum. Bolu Belediye Meclisi’nin son toplantısında aldığı kararla önemli bir mağduriyet giderildi. Bu kararla Bolu Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz her projede, yaptığımız her yatırımda, bizlere destek olan halkımızın bir talebini daha yerine getirme fırsatını elde ettik. Halkımız da bu yolda bizi yaptığı fedakârlıklarla her zaman destekledi. Bolu halkı, Türkiye’nin hatta dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir duyarlılıkla, özel mülke giren arazilerini belediyemize gönül rızası ile verdi. Biz de yollarımızı Bolu halkının özverisi ile kamulaştırmaya gerek kalmadan yaptık ve vatandaşımızın hizmetine açtık. Böylece tek kuruş vermeden kamulaştırma yapan şehir olarak, projelerimiz hızlıca daha az maliyetle gerçekleştirebildik" diye konuştu.  

 

VERGİ DURUMU DEĞİŞİYOR

 

Bugüne kadar vatandaşların sahip olduğu bütün arsa vergisini ödediğini söyleyen Yılmaz, bu durumun değişeceğini belirterek, "Bu konuda Belediyemizin önünü açan, bize destek veren tüm vatandaşlarımıza minnettarız. Ancak halkımıza hizmet götürmenin heyecanı ile bir noktayı ne yazık ki atladık. Fedakârlık eden vatandaşlarımız, arazilerinden kamuya terk ettikleri bölümlerin, tapuda terk işlemleri yapılmadığı için vergisini ödemek zorunda kaldı. Fiilen arazinin kamuya bağışladığı bölümü, hukuken kendi üzerinde gözüktüğü için tüm tapu metrekaresi üzerinden vergisini ödüyor. Örneğin 800 metrekare arsaya sahip olan bir vatandaşımız, yüz metrekaresini kamunun kullanımına verdi. Ama her yıl vergisini 800 metrekare olarak ödüyor. Bundan sonra bu durum değişecek” şeklinde konuştu. 

 

VERGİYİ BELEDİYE ÖDEYECEK

 

Bugünden sonra belediyenin yol yapımı için kullandığı arsa payının vergisini vatandaşların ödemeyeceğini müjdeleyen Yılmaz, açıklamasını şöyle noktaladı;

 

"Belediyeye yol yapımında arsasının bir bölümünü bağışlayan vatandaşların o bölümlerin vergisini ödemeyeceğini müjdeleyen Yılmaz, "Şimdi vatandaşlarımızın fedakârlığı karşısında minnettarlığımızı gösterme zamanıdır. Bu kapsamda yola terk işlemlerinin tamamının Bolu Belediyesi tarafından üstleneceğini bir süre önce açıklamıştık. Belediye Meclisi Kararı ile arazisini yola terk eden vatandaşlarımız, arazisinin sadece kullandığı kadarının vergisini ödeyecek. Yani yola ne kadar yol bağışlamışsa tapu metrekaresinden onu düşeceğiz. Sadece kalan kısmının vergisini ödeyecek. Bundan sonra yol yapımı için kamuya terk edilen, bağışlanan yerlerle ilgili terk işlemlerinin tüm giderleri, belediyemize müracaat edilmesi halinde, bedelsiz olarak, yani vatandaşımızın cebinden hiç para çıkmadan gerçekleştirilecek. Belediyemiz tarafından ödenecek. Bu sayede 1985 İmar planları da resmi olarak işlenmiş olacak. Vatandaşlarımız, her zaman örnek bir davranış sergileyerek, Bolumuzun yeniden imarı ve modern kentleşmesi için özverili davrandı. Bize karşı her zaman cömert davranan, hoşgörülü olan ve malını esirgemeyen Bolu halkına buradan bir kez daha teşekkür ediyorum."

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.