VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MÜTEAHHİTE YAKALAMA KARARI!

17 Aralık 2015

Bolu'da bir dairenin iki kişiye satıldığı iddiaları üzerine açılan 'dolandırıcılık' davasına mahkeme heyeti ile sanık arasındaki tartışma damgasını vurdu. Bir ay önceki duruşmada olduğu gibi mazeretsiz katılmayan müteahhit Halil T. hakkında flaş karar verildi.

 

HABER: MURAT ÇELİK 

 

Olay, dört yıl önce Borazanlar Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, aslen Kıbrıscıklı olan Sami Y., müteahhit Halil T.'ye ait A. İnşaat'ın bir projesinde bekçi olarak görev yapmaya başladı. Bir süre bu inşaatta çalışan Sami Y., müteahhitten alacağı parayı peşinata sayarak, bekçilik yaptığı inşaattan daire satın aldı. Taksitler halinde satın aldığı dairenin bir başkasına daha satıldığını öğrenen Sami Y., müteahhite dava açtı. Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Tacir ve şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticileri tarafindan dolandırıcılık" iddiasıyla devam edilen duruşmaya müteahhit Halil T. yine mazeretsiz olarak katılmazken, sanık sıfatıyla Mahmut T. ve mağdur sıfatıyla Sami Y.'nin eşi Gülhanım Y. ve avukatı katıldı. 

 

MAHKEME BAŞKANI ÇİLEDEN ÇIKTI

 

Sami Y.'nin satın alıp oturmaya başladığı daireyi müteahhitin kendisine de sattığı iddia edilen Ağrı nüfusuna kayıtlı Mahmut K. ise kendisinin de mağdur olduğunu söyledi. Bir önceki mahkemede olduğu gibi ifadelerini yineleyen Mahmut K.'ya, mahkeme başkanı tarafından soru soruldu. Mahkeme başkanı, "Halil K. senin akraban mı?" diye sordu. Mahmut K.'nın kardeşi olduğunu söylemesi üzerine hakim, "Gülhanım'ın söyledikleri doğru, sizin kardeşiniz de oradan daire almış" deyince Mahmut K. mahkeme salonunda bağırarak anlatmaya başladı. Sesin yükselmesine sinirlenen mahkeme hakimi, "Yeter sus. Bana bağırmadan cevap ver. Ben sana soru soruyorum. Sen bana soruyla geliyorsun. Burada soruları biz sorarız. Sen sorularımıza cevap ver" dedi. Mahmut K. ısrarla bağırarak konuşmaya devam edince hakim, "Sus artık. Sen devleti bastıramazsın. Soruları biz sorarız. Sen cevap vereceksin" diyerek Mahmut T.'yi susturdu. Mahmut T, daha sonra sorulara cevap verdi.

 

"OFİSİNDE YATIYOR"

 

İkinci kez mahkemeye mazeretsiz katılmayan müteahhit Halil T.'yle görüşüp görüşmediği sorulan Mahmut T., "Vallaha hakim bey, buralarda geziyor. Kendisi Bolu'da ama sürekli görüşmüyorum" dedi. Söz alan Sami Y.'nin eşi Gülhanım Y. ise müteahhitin geceleri ofisinde yattığını iddia ederek, "Kendisi hep ofisine geliyor. Geceleri ofisinde yatıyor. Hatta mahkemeye niye gelmediğini sorduk. Başka bir suçtan tutuklama kararı olduğunu ve geldiği takdirde tutuklanacağını söyledi" diye konuştu. 

 

Mahkeme heyeti, iki mahkemeye de mazeret bildirmemesine rağmen katılmayan müteahhit Halil T. hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi. Duruşma 29 Aralık 2015 tarihine ertelendi. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.