VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DOLANDIRICILAR İYİ PARA KALDIRMIŞ!

10 Aralık 2015

Bolu Emniyet Müdürlüğü, son 3 yılda telefon dolandırıcılarına kaptırılan parayı açıkladı.

 

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, son 3 yılda vatandaşların telefon dolandırıcılarına 459 bin TL kaptırdığı, 760 bin TL'nin ise kaptırılmak üzereyken polis tarafından önlendiği açıklandı. 

 

Bolu Dağı'nda bulunan Polisevi'nde, 'İletişim Yoluyla Dolandırıcılık Suçu ve Bu Suçları Önleme Yöntemleri' konulu toplantı düzenlendi. Toplantıya Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya katıldı. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, son yıllarda artış gösteren telefon dolandırıcılığına karşı halkı bilinçlendirmek amacıyla sivil toplum kuruluşları, esnaf kuruluşlarının temsilcileri ve banka yöneticilerini bir araya getirdi. Toplantıda, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce iletişim yoluyla dolandırıcılık konusuda  hazırlanan videolar izlendi. Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amiri Komiser Yardımcısı Bahattin Öztürk, dolandırıcıların vatandaşları kandırma yöntemleri hakkında bilgi verdi. 

 

NE PARALAR GİTTİ

 

Son üç yıllık telefon dolandırıcılığı bilançosunu açıklayan Bahattin Öztürk, "2013 yılında 41 dolandırıcılık olayı meydana gelirken, maddi kayıp 108 bin lira. Tarafımızdan yapılan önleme faaliyetlerinde 130 bin liranın şüphelilere ulaşması engellendi. 2014 yılında ise 37 telefon dolandırıcılığı olayı meydana geldi. Bu olaylarda 30 bin lira maddi kayıp meydana gelirken 107 bin liranın banka ve ATM'lerden havale yoluyla gönderilmesini önlemiş bulunmaktayız. Bu yılın verilerine bakıldığında ise aynı yöntemlerle 59 olay yaşanmış. 321 bin lira maddi kayıp oluşmuş. Vatandaşların 523 bin lirayı şüphelilere göndermesini ise engelledik. 3 yılda toplam kayıp 459 bin, önlenen miktar ise 760 bin. Vatandaşlarımız telefonla arayarak kendilerini asker, polis, hakim ve savcı olarak tanıtanlara itibar etmesinler" diye konuştu. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.