VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BAROSU TUTUKLAMA KARARINA TEPKİLİ

27 Kasım 2015

Bolu Barosu dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Gazeteci Erdem Gül’ün çıkarıldıkları mahkemece tutuklamalarına ilişkin bu sabah yayınladıkları bildiride yargının en kısa sürede bu hukuksuz karardan dönmesi gerektiğini belirtti.

İşte Bolu Barosu’nun yayınladığı bildiri;

“Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Gazeteci Erdem Gül’ün yaptıkları haber sonucu tutuklanmış olmaları  Basın ve İfade Özgürlüğüne yönelik son derece üzüntü verici,  evrensel hukuka aykırı bir karardır.

Halkın bilgi edinme ve haber hakkını tamamen sübjektif ve keyfi olarak sınırlayan bu kararla ülkemizin tarihi boyunca basın özgürlüğüne ilişkin kazanımları da ağır bir yara almıştır.

Somut tutuklama nedeni yok iken Ceza Yargılamasının temel doğruları, Anayasal Hükümler ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin  Basın ve İfade Özgürlüğüne yönelik ilişkin düzenlemelerine de aykırı olarak verilen tutuklama kararı TEK TİPLEŞTİRİLMİŞ ve SİNİK  bir haberciliği meşru sayan  anlayışa destekten öteye anlam taşımamaktadır.

Özgürlüklerin teminatı ve koruyucusu olması gereken yargının  özgürlük karşıtı bu karardan en kısa sürede dönmesi somut talebimiz olup  tutuklama sürdükçe  karar demokrasimiz üzerinde koyu bir gölge olarak kalmaya devam edecektir.

Siyasal kimlikleri ne olursa olsun basın özgürlüğünü örseleyen, hırpalayan, tehdit eden bu ve benzeri kararları demokrasinin ve hukukun evrensel prensiplerine aykırı buluyoruz. Bu karara karşısında   Türk yargısının ve yargıcının duruşu ile   özgürlüklerin teminatı olabileceğini bir kez de olsa görmeyi  umuyoruz.”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.