VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

300 YILLIK MEŞE YEŞİL YILDIZ KAZANDIRDI!

26 Kasım 2015

Bolu'da 7 yıl önce 300 yıllık meşe ağacına zarar vermemek için projesini değiştiren Gazelle Resort Spa Oteli'ne 'Yeşil Beş Yıldız' belgesi verildi.

Haber: Murat ÇELİK


Karacasu Beldesi'nde bulunan ve 2008 yılında işadamı Halit Ergül tarafından yaptırılan Gazelle Resoprt Spa Oteli inşaatı sırasında meşe ağacı engeli yaşandı. 300 yılık meşe ağacı otelin ortasına denk gelince ağacın kesilmemesi için yaklaşık 1 milyon dolar fazla para ödemeyi göze alan Halit Ergül, projeyi değiştirdi. Ağaçlar arasındaki otel, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yüzü aşkın ayrı kriterde incelenerek çevreye duyarlı tesisler kategorisine alındı. Otel bu duyarlılığı nedeniyle 'Yeşil Beş Yıldız' belgesi almaya hak kazandı. Belge takdimi için otelde tören düzenlendi. Törene, Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, bürokratlar ve davetliler katıldı. 

 

Oteli inşa ederken asırlardır yaşayan meşe ağacına zarar vermek istemediklerini ve proje değişikliğine gittiklerini anlatan Gazelle Resort Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ergül, "Çevreye duyarlılık, yaklaşık 130 kriterde değerlendiriliyor. Buna göre puan veriliyor. 'Yeşil Beş Yıldız' alabilmek için denetmenlerden 300 puan almak gerekiyor. Yapılan denetimde biz 300'ü de fazlasıyla geçerek 'Yeşil Beş Yıldız' almaya hak kazandık. Hem Gazelle Ailesine hem de Bolumuz'a hayırlı olsun" dedi.

Konuşmanın ardından Bolu Valisi Aydın Baruş, Halit Ergül'e 'Yeşil Beş Yıldız' belgesini takdim etti. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.