VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

GEREDE'YE TALİH KUŞU KONDU!

24 Kasım 2015

Son günlerde yabancı şirketlerin yatırım için gözde mekanı haline gelen Gerede'ye bir fabrika daha kuruluyor. Türk-Rus ortaklığındaki bir şirket, Gerede'den 90 bin metrekare arazi alarak yatırım için kolları sıvadı. Bakın şirket hangi alanda faaliyet gösterecek.

 

HABER: MURAT ÇELİK 

 

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral’nin demir ihtiyacını karşılayacak Gerede'ye bir fabrika müjdesi daha geldi. Gerkonsan'ın ardından şimdi de Türk-Rus ortaklığında bir şirket, ilçeden 90 bin metrekare arazi satın alarak fabrika kurmak için kolları sıvadı. Özellikle Rusların gözde mekanı haline gelen Gerede'ye yapılması planlanan yeni fabrika için proje çalışmaları başladı. Telefonda Gazeteci Murat Çelik'in sorularını yanıtlayan Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, hem Ruslar hem de Beşiktaş'ın kuracağı tesis için son gelişmeleri aktardı. 

 

GIDA VE ELEKTRONİK

 

Türk-Rus ortaklığındaki şirketin resmi başvuruyu yaptığını söyleyen Kaymakam Arslan Yurt, "Şirket bize başvuruyu yaptı. 90 bin metre kare alan aldılar. İki ayrı alanda faaliyet göstermeyi planlıyorlar. Bir bölümde elektronik eşya ve yangın tüpü üretimi yapılacak. Diğer kısımda ise dondurma, yoğurt, peynir gibi gıda üretimleri yapılacak. İlk etapta henüz netleşen birşey yok. Ancak ilerleyen zamanlarda netlik kazanacak. İstihdam konusunda ise şuana kadar bir şey yok" dedi. 

 

BEŞİKTAŞ MİMARLARIYLA GÖRÜŞÜYOR

 

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın ilçeye yaptığı ziyaret ve yeni tesis alanındaki gelişmeleri de aktaran Arslan Yurt, "Beşiktaş'ın tesis çalışması da sürüyor. Şuanda mimarlarıyla görüşüyorlar. Gerede Belediye Başkanımızla da görüşmeler yaptılar. Öncelikle mimari çalışmalar yapılacak. Daha sonra da kesin kararlar açıklanacak" şeklinde konuştu. 

2 yorum yapılmış
  • Vasfibuur
    24 Kasım 2015 • 20:04
    İnşallah birileri çıkıpta bunlarıda engellemez.Kendi çıkarları için Geredede kurulacak kaç fabrika başka yerlere kaydı.Sayın kaymakamımız.Sayın belediye Başkanımız Geredeye sahip çıkalım göç veren değil göç alan bir ilçe olsun saygılarımla.
  • oksevindimnsallhhtabakcilarrrengelmemez
    25 Kasım 2015 • 10:27
    TABAKHANECİLERRR GEREDEYE ÇOK ZARAR VERDİ BAŞKANA GÜVENİM TAM BAŞKANIM İZİN VERİR VE COK İS İMKANI OLUR GEREDELİ GENCLERIMIZEE
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.