VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ÖĞRETMENE BİLGİSAYAR PARASI CEZASI

19 Kasım 2015

Bolu’da öğrenciler arasında bilgisayar alımı için 50 lira toplayan öğretmen, paraların iade edilmediği gerekçesiyle yargılandığı mahkemeden 6 ay ceza alarak kurtuldu. Öğretmenin cezası aynı suçu tekrar işlememek üzere ertelendi.

Haber: Ebru EYVAZOĞLU – Bolu Ekspres Gazetesi

Edinilen bilgiye göre, Bolu Dörtdivan Şehit Orhan Yalçın İlköğretim Okulu’nda öğretmen olan Ş.K., iki yıl önce sınıfına bir bilgisayar alınması için öğrenci velilerine haber gönderdi. Velilerin teklifi kabul etmesi üzerine öğrencilerden 50’şer lira toplanmaya başladı. 23 öğrenciden 14 öğrenci 50’şer lira bağışta bulundu. Fakat para toplanma işleminin sürdüğü sırada 4+4+4 eğitim sistemi dolayısıyla öğrencilerin sınıfında değişiklik meydana gelmesi ve Fatih Projesi kapsamında sınıflara bilgisayar dağıtılması gibi nedenlerle bilgisayar alımı durduruldu.

“PARALARI GERİYE GÖNDERDİM”

Olaydan sonra paraların kendisine iade edilmediğini söyleyen iki veli Öğretmen Ş.K. hakkında Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtılar. Davada ifade veren öğretmen Ş.K., “Dörtdivan’da iyi niyetli bir girişimle çocuklara bilgisayar alınmasını istedim. Bunun içinde para toplandı. Ancak 4+4+4 eğitim sistemi dolayısıyla öğrencilerin sınıfında değişiklik meydana gelmesi ve Fatih Projesi kapsamında sınıflara bilgisayar dağıtılması nedeniyle bilgisayar alımını durdurduk.  Elimde kalan 700-800 lira parayı geri iade etmek istedim. Kimisinin çocuğundan, kimisinin eşinden bu paraları geri gönderdim. Benim kimsenin 50 lirasına ihtiyacım yok. 50 lira için buralara kadar geldik” dedi.

Diğer veliler de paralarını aldıklarını söyleyerek öğretmenden şikayetçi olmadıklarını ifade ettiler. Ancak olayda ihmal olduğu gerekçesiyle Öğretmen Ş.K. 6 ay hapis cezası ile cezalandırıldı. Aynı suçu tekrar işlememek üzere cezası ertelendi.

4 yorum yapılmış
  • Murat
    19 Kasım 2015 • 10:24
    Yazık bu şekilde öğretmenlerimizi incitmeyelimm
  • sultan
    19 Kasım 2015 • 12:15
    yazıklar olsun velilere zaten veliler bu kadar şımartıldğı için disiplinde yok disiplin olmadığı yerde eğitimde olmuyor hekes almış 2 veli alamamış vay be rahat uyuyabiliyorlar mı acaba merak ettim
  • Sado
    20 Kasım 2015 • 00:21
    Öğretmenin yerine olsam bende onlara dava açarım tüm bunları 50tl içinmi yapmışlar yazıklar olsun 50lirapeşine düşecekleri yerine evde çocuklarına biraz terbiye versinler
  • Adalet
    13 Ekim 2016 • 13:17
    Yapılan yorumları okuyunca eğitim sisteminin düzelmesini beklemek anlamsız oluyor; baksanıza hâlâ velilerimiz para toplatılmasının suç olduğunu kavrayamamış -ki böyle bir toplumda eğitim kalitesinin yükselmesini beklemek te bir o kadar anlamsız oluyor.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.