VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ERCOŞKUN HASTANE TARTIŞMALARINA NOKTAYI KOYDU

15 Kasım 2015

Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu’da günlerdir tartışılan hastanelerin tekrar ayrılmasıyla ilgili olarak, “Hastaneleri ayırarak doğru bir iş yapıyoruz. Biz merkez ünitenin başlı başına tek başına bir hastane olmasını istiyoruz. Biz de bunu yapabilmek için onu ayırıp bakanlığın tüm branşlarına uzman doktor vermesini sağlayacağız. Tüm branşlarını açacağız. Ameliyathanelerini açacağız acil servisini açacağız” dedi.

ERCOŞKUN’UN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

“Hastanelerle alakalı bazı gelişmeler söz konusu. Burada da çok kısa ve net bir şeyler söylemek lazım Kamu Hastaneleri Birliği oluşumundan geçtiğimiz yılda Kamu Hastaneleri Birliği üniversitemizin birleşmesi ile alakalı bir süreç yaşadık.

SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK İŞLER YAPILDI

Sağlık Bakanlığı'nın Ak Parti'nin icatları içerisinde en önemlilerinden biri olduğunu hepimiz biliyoruz. Sağlık alanında millete hizmet verme ve memnuniyet anlamında başarısını ispatlamış ve bu manadaki hizmet kalitesini ortaya koymuş partiyiz. Dolayısıyla sağlık bakanlığının tüm birimlerinin kendi konularına hâkimiyetlerinden bir şüphemiz yok. Dolayısıyla bakanlığı verilen hizmetler çerçevesinde değerlendirmelere de saygı duymak durumundayız. Ben her zaman söylerim herkes kendi uzman olduğu alanda değerlendirmeler çok daha sağlıklı olur.

HEPSİ AÇILACAK

Bizler de vatandaşın bize aktardığı konulara duyarlılık göstermemiz lazım. Hem vatandaşın aldığı sağlık hizmeti anlamında hem de sağlık çalışanlarının kendi çalışma ortamlarındaki iş barışı anlamında. Dolayısıyla meseleye bu şekilde yaklaşıyoruz. Merkez ünite olarak kabul ettiğimiz İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nin artık ayrı bir hastane olarak tanımlanması ve bu ayrı hastane tanımı ile birlikte tüm branşlarda hizmetlerin verilmesi nitelikli hasta yatakları servisinin verilmesi. Yoğun bakım ünitelerinin açılması ameliyathanelerinin açılması acil servisin tekrar açılması noktasında bir irademiz oldu.

AHMET BAYSAL ABİYLE KONUŞMUŞTUK

Burada İzzet Baysal Vakfı Başkanımız Ahmet Baysal’ın Mayıs ayındaki İzzet Baysal günlerindeki istekleri ve talepleri de bizler için önemliydi. Orada Ahmet Baysal ile görüşürken ben şu ifadeyi kullanmıştım. ‘Zaman noktasında Ahmet ağabey bir şey diyemem. Çünkü ben bürokratik süreçlerde gecikmelere çok şahit oldum’ demiştim. Bir gün vererek yarın mahcup olmak istemem demiştim. Fakat bu manada Kamu Hastaneleri Birliği’ne teşekkür etmek istiyorum. Çünkü plan proje aşamalarını yapılması gerçekleşmesi gereken çalışmalarla alakalı ön hazırlıkları çok kısa bir sürede, bakanlık bünyesindeki işlemler gerçekleştiği süreçte çok kısa bir sürede gerçekleştirdiler. Tüm plan proje hazırlandı. İhale süreçleri tamamlandı. Benim bildiğim kadarıyla şu anda sözleşme aşamasındalar Yani tadilatla alakalı bu bahsettiğimiz birimlerin kazandırılması ile alakalı yapımla ilgili süreç başladı.

GELECEK AY AÇILACAK

Önümüzdeki günlerde herhalde tadilat işlemleri başlayacak. Dün de basından takip ettiğimiz kadarıyla yılbaşında acil servisin açılması ve ondan sonra da takip eden birkaç ay içerisinde tüm branşlarda hastanenin tam teşekküllü olarak faaliyete geçmesi söz konusun olacak.

2 yorum yapılmış
  • kzgn
    16 Kasım 2015 • 04:00
    ali ercoşkun mille3tin vekilimi yoksa iş verenmi anlamadım elini cek saglıktan boluya odaklan azıcık insanların ne derdi var kendi adamlarını almak icin uğraşma
  • salk
    16 Kasım 2015 • 04:28
    Merkez hastanenin açılabilmesi için 10 milyon lira lazım deniyor. Madem açılacak neden içi boşaltıldı. Bu hastane için bu parayı kim verecek.
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.