VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HASTANE YÖNETİMİNİ PROTESTO ETTİLER!

10 Kasım 2015

Bolu'da bir yıl önce aynı çatı altında toplanan hastanelerin ani kararla yeniden ayrılması ve personelin yerlerinin değişmesi üzerine bir araya gelen sendika temsilcileri, hastane yönetimini protesto ettiler.

Geçtiğimiz yıl Kamu Hastaneler Birliği adını alınarak aynı çatı altında birleştirilen hastaneler, ani alınan bir kararla yeniden ayrıldılar. AİBÜ Tıp Fakültesi’nin milyonlar tutan borcunu ödedikten sonra ayrılma kararı alan hastanelerde, personelin görev yerlerinin değiştirilmesi ise tepkilere neden oldu. Yaşananların usulsüzlük olduğunu iddia eden hastane personeli ve sendika başkanları, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi önünde eylem yaptı. Eyleme Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç, Ses Bolu Şubesi Eş Başkanı Özkan Üstün çok sayıda sendika üyesi ve hastane personeli katıldı. 

"ÇALIŞANLAR HİÇE SAYILIYOR"

350 sağlık çalışanının kıyımla karşı karşıya kaldığını söyleyen Ses Şubesi Eş Başkanı Özkan Üstün, "Afiliasyon sürecinde yaşanan sıkıntılar bugün had safhaya ulaşmıştır. Çalışanların adeta hiçe sayılması, aşağılanması, onursuzlaştırılması ile bizlere 'ben yaptım oldu' mantığı ile hareket etmişlerdir. 350 sağlık emekçisi kıyımla karşı karşıyadır. Günlerdir randevu talebinde bulunmamıza rağmen bizlere beş dakikasını ayırmaya tenezzül dahi etmeyen yönetim, ellerinde sanki bir sihirli değnek varmış gibi hareket ederek kendi ifadeleriyle yangından mal kaçırır gibi batan gemiden kurtarmaya çalıştıklarıyla yeni bir rant kapısı oluşturma çabası içerisine girmişlerdir" dedi. 

"UYGULAMAYA ACİLEN SON VERİLMELİ"

Türk Sağlık Sen Bolu Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklamalarda bulunan Hakan Koca ise sağlık çalışanlarının adam yerine konulmadığını söyleyerek, "Üniversite hastanemiz ile Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastanelerimiz bir yılı aşkın bir süre önce afiliasyon uygulamasına tabi tutulmuştur. Şimdi ise Tıp Fakültesi ile merkez ünite hastanemiz üçüncü basamak, Kadın Doğum ve Çocuk hastanemiz ile Köroğlu hastanemiz ikinci basamak olacak şekilde tekrar bir yapılanmaya gidilmiştir. Afiliasyonda olduğu gibi, bu uygulamada da personele sorulmamış, personel ve sivil toplum örgütlerinin görüşleri dikkate alınmamıştır. Burada sağlık çalışanları adeta adam yerine konmamıştır. Yeni uygulama sonucu, ikinci ve üçüncü basamak hastanelere yapılan atamalara baktığımızda Anayasa, kanunlar, Sağlık Bakanlığı Atama yönetmeliği, hastane yöneticileri tarafından hiçe sayılmıştır. Afiliasyon uygulamasının da fiilen sona erdiğini görmekteyiz" ifadelerini kullandı. 

4 yorum yapılmış
  • celalettin
    10 Kasım 2015 • 11:14
    Adaletsizlik bu nasıl iş bunun altında başka işler var
  • VATANDA
    11 Kasım 2015 • 04:25
    ABDULLAH KINA YAKSIN
  • Hasta
    12 Kasım 2015 • 20:54
    Çalışanlara ne eziyet ettiler çok mutsuzlar insanların hakkını nerde vercekler neyin kafası bu ....??
  • anne
    13 Kasım 2015 • 14:32
    Acaba bu karari verenler gonulleri rahat baslarini yastiga koyup uyuyabiliyor mu...
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.