VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

HASTANELER SİL BAŞTAN

9 Kasım 2015

Bir yıl önce Bolu’da bulunan hastanelerin tek çatı altında toplanmasının ardından aniden alınan bir kararla yeniden ayrıldılar. Durum böyle olunca personellerin yerleri de değişince de kıyametler koptu. Personel Köroğlu Devlet Hastanesi'nde hastane yönetimini protesto etti.

Bolu’da yaklaşık 1 yıl önce Kamu Hastaneler Birliği adını alınarak aynı çatı altında birleştirilen hastaneler, ani alınan bir kararla yeniden ayrıldılar. AİBÜ Tıp Fakültesi’nin trilyonlar tutan borcunu ödedikten sonra ayrılma kararı alan hastanelerde, personelin görev yerlerinin değiştirilmesi ise tepkilere neden oldu.

DOKTORLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Hastanelerin ayrılma kararının ardından görev yapan tüm doktorlar İzzet Baysal Tıp Fakültesi, Köroğlu Devlet Hastanesi ve İzzet Baysal Merkez Ünitesi arasında dağıtıldı. Görev yaptığı hastanenin değiştiğini geçtiğimiz Cuma akşamı yapılan toplantıyla öğrenen doktorlar, duruma büyük tepki gösterdiler.

HAK GASBI İDDİASI

Ardından hastanelerde görev yapan sağlık personelinin de yerlerinin değişeceği ifade edildi. Köroğlu Devlet Hastanesi’nin personelinin yüzde 80’inin Tıp Fakültesine verildiği, oradaki personelin de Köroğlu Devlet Hastanesi ve Merkez Üniteye dağıtılacağı öğrenildi. Yer değişikliği nedeniyle kadro ve döner sermaye payı gibi bir takım haklarının da gaspa uğradığını savunan sağlık personeli Köroğlu Devlet Hastanesinde de bir eyleme imza attılar. Yönetimi ve Kamu Hastaneler Birliğine tepki göstererek, görev yerlerine geri dönmek isteyen sağlık personeli hak arayışını sürdürürken, doktorlar da Kamu Hastaneler Birliği yöneticileri ile tekrar bir görüşme yaptılar.

Tüm sağlık personelinin endişeli bekleyişi devam ederken, doktorundan hizmetlisine, hemşiresinden laborantına kadar tüm personelin yerlerinin değiştirilmesi ve hastanelerin ani ayrılık kararı da soru işaretlerine neden oldu.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’nun 15.10.2015 tarih ve 1437094 sayılı yazısına istinaden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kalan hekimler, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez ünitesinde görevlendirildi.

MERKEZ ÜNİTEYE ATANAN DOKTORLAR ŞU ŞEKİLDE

Uzm. Dr. Nuran Parlak, Op. Dr. Levent Serdar Birgören, Uzm. Dr. Aslı Şahin, Uzm. Dr. Züleyha Korkmaz, Uzm. Dr. Ferah Karaağaçlıoğlu, Op. Dr. Eren Dağ, Op. Dr. Hayrettin Yaraş, Op. Dr. İsmail Şahin, Uzm. Dr. Hüseyin Koçak, Op. Dr. Amber Şenel Kükner, Uzm. Dr. Ayşegül Alçelik, Op. Dr. Mehmet Altunay, Uzm. Dr. Ahmet Edip Korkmaz, Op. Dr. Olcay Oktay, Op. DR. Sadullah Kara, Op. Dr. Hasan Sözer ve Op. Dr. Erdal Ersoy

Haber: Ebru EYVAZOĞLU – Bolu Ekspres Gazetesi

3 yorum yapılmış
  • Patetescuvalolduk
    9 Kasım 2015 • 10:59
    İnsan Kaynakları Yönetimi:Listeyi önüne koy satırı eline al hordan kes. Altı devlet üstü fakülteye. Tamamdır abdulcabbar.
  • krolu
    10 Kasım 2015 • 00:27
    250-300 civarı personel köroğlundan istekleri dışında fakülteye gönderiliyor.hizmet puanı düşükler gönderilmesi gerekirken hizmeti yüksek olanlar gönderiliyor.
  • acar
    11 Kasım 2015 • 07:02
    arkadaşım size devlet çakılı kadromu verdıya ben anlamadı m yukarda yatarken iyi leylim lay ha gidin tıpta çalışın bakalım öyle zanbur zunbur çalışmak yok parayı sonuna kadar hak edeceksın aloooo
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.