VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

YOL KAPATAN KÖYLÜLER İSTEDİĞİNİ ALDI!

4 Kasım 2015

Bolu Valisi Aydın Baruş, dün köylerine giden yolun kapatılmasını protesto ederek D-100 Karayolu’nu ulaşıma kapatan köylülerle bir araya gelerek sıkıntıları dinledi. Köylüler için hem yaya hem de hayvan geçişini sağlayacak altgeçit yapılmasına karar verildi.

Bolu’da D-100 Karayolu Yolçatı mevkiindeki Hayrettin-i Tokadi türbesine giden yolun girişine kavşak yapımına başlandı. Kavşak çalışması nedeniyle Yolçatı Köyü girişindeki yolun kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar, dün öğle saatlerinde D-100 Karayolu'nu ulaşıma kapattı. 10 dakika boyunca kapalı kalan yolda uzun kuyruklar oluşunca, devreye giren yetkililerle yapılan telefon görüşmesi sonrası yol trafiğe açıldı.

 

Bolu Valisi Aydın Baruş, bugün erken saatlerde yol kapatma olayının yaşandığı çalışma bölgesine giderek Yolçatı köylüleriyle bir araya geldi. Hayvanları ve kendilerinin can güvenliği için endişeli olduklarını söyleyen köylüler, validen çözüm istedi. Vali Baruş da karayolları müdürüyle birlikte köylüleri ikna ederek, hayvan ve yaya geçişini sağlayacak altgeçit yapılacağını söyledi.

 

Kavşak alanına yayalar için merdiven, hayvanlar için de altgeçit yapılacağını söyleyen Bolu Valisi Aydın Baruş, “Köylülerin karayolundan araçlara binebilmesi için Karayolları müteahhidi tarafından merdiven yapılacak. Daha sonra kavşak düzenlemesi çerçevesinde köy içinden gelen yolu da ana kavşağa bağlamak için kamulaştırma işlemi yapılması gerekiyor. Özel İdare olarak biz bunları gerçekleştireceğiz. Bir de köylülerimizin hayvanlarının karşı tarafa geçebilmesi için alt geçit yapılacak. Karayolları şuanda onun proje çalışmalarına başlayacaklar. Önümüzdeki bahar döneminde de bu altgeçit çalışması tamamlanarak hayvan geçişleri sağlıklı olarak yapılabilecek. Köyümüzün sıkıntısı bu sayede çözülmüş olacak” şeklinde konuştu.

 

Vali Baruş, köylülerin can güvenliği açısından her türlü tedbirin alınacağını belirterek köyden ayrıldı.

 

 

  • YOL KAPATAN KÖYLÜLER İSTEDİĞİNİ ALDI!
  • YOL KAPATAN KÖYLÜLER İSTEDİĞİNİ ALDI!
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.