VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

TANJU ÖZCAN ATEŞ PÜSKÜRDÜ!

3 Kasım 2015

CHP'den yeniden kılpayı milletvekili seçilen Tanju Özcan, partisinde düzenlediği basın toplantısında adeta ateş püskürdü. Oy düşüşüne etki eden isimlere sert sözlerle yüklenen Özcan, "Ben onla çalışmam, bunla çalışmam diyen varsa, aktif görev alırım ama işime gelmezse çalışmam diyen varsa işte kapı" dedi.

HABER:MURAT ÇELİK 

1 Kasım seçimleri Türkiye'de farklı bir manzara ortaya çıkardı. Ak Parti'nin tek başına iktidara geldiği seçimlerde Bolu'da da nefes kesen bir yarış yaşandı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, son sandıklarla oy oranını artırarak kılpayı meclise girdi. Oy oranı ciddi derecede düşen Özcan, merakla beklenen seçim sonrası açıklamasını bugün yaptı. Partisi'nin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında zehir zemberek sözler sarf eden Tanju Özcan, ikinci sıra adayı Burak Cop'a yüklendi. Özcan, "Cumhuriyet Halk Partisi içerisinde 'Ben onunla çalışmam', 'Ben bununla çalışmam', 'Ben parti programındaki birşeyleri kabul etmiyorum' diyen varsa, 'ben CHP'de misyonumu tamamladım, gönlüm bir başka partiden yana' diyen varsa işte kapı arkadaşlar. Açıkça söylüyorum. İşte kapı" diye konuştu.

 "İŞİNE GELMEYENE KAPI ORADA"

CHP'nin artık tek vücut olması gerektiğini söyleyen Tanju Özcan, "Tek bir söylemin etrafında toplanması lazım. Bu partide bulunan yöneticilerin ve üyelerin birbirini sevmesi ve sayması lazım. Öyle yok. Bunu kabul etmiyorum. Dediğim gibi, 'ben bu programı kabul etmiyorum', 'programın söylediklerini kabul etmiyorum', 'ben burada aktif görev alırım ama işime gelmezse çalışmam' anlayışı içerisinde olan varsa, partinin kapısı orada. Hiç geriye dönüp bakmadan gönül rahatlığıyla gidebilirler. Bu partiye gönül vermiş binlerce üyemiz var. On binlerce yurttaşımız var. CHP olarak biz derlenip toparlanırız. Önümüze de daha güvenle bakarız" şeklinde konuştu. 

 

"BENİM DIŞIMDAKİ ETKENLER BÜYÜK ROL OYNAMIŞ"

 

Çok tartışılan ikinci sıra adayı Burak Cop yüzünden partinin oy oranı düştüğü yönündeki eleştirilere Özcan, "Ben Ahmet ya da Mehmet diyerek isim zikretmiyorum. Söylediğim şu; bu parti Kemalist bir parti. Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürüyen insanların katılıp üye oldukları veya oy verdikleri bir partidir. Partinin söylemleri buradadır. Az önce de söyledim. Bu söylemlerin dışında kim ne söylerse söylesin ben ciddiye almam. Vatandaşım da almasın. CHP bir fikir kulübü değil. Burası canının istediğini gelip söyleyebileceği bir yapı değildir. Bu partinin kökleri var. Kuvay-i Milliye'ye kadar uzanan derin kökleri var. Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran bir parti. Dolayısıyla önce buraya gelen, hele hele aday olan arkadaşlarımın şu program dışında söylem geliştirmemesi lazım. Bolu'nun siyasi yapısını bilerek ona göre konuşması ve davranması gerek. Benim bugüne kadar bir gafım var mı diye baktım ama bulamadım. Bulan da yok. Bu oy düşüşünde benim dışımdaki etkenlerin büyük rol oynadığını maalesef görüyorum" ifadelerini kullandı. 

 

"RESMİ ORTAKLIĞIM YOK"

Yerel medyada çıkan ve Abant Yolu'nda bir otel aldığı yönündeki haberlere de yanıt veren Tanju Özcan, "Yerel basına düşmüş. Benim o konuyla ilgili resmi bir ortaklığım yok. Benim yakınlarımın böyle bir işe girdiği doğru. Sonuç itibari ile bu devletten alınmış bir ihale değil. Bir kiralama söz konusudur. Ama benim kendi adıma yürüttüğüm bir iş değil" ifadelerine yer verdi. 

"MİSYONUNU TAMAMLAYANLAR KENDİLERİNİ BİLİYOR"

CHP'de misyonunu tamamlayan bazı isimlerin olduğunu ve onların kendilerini bildiğini söyleyen Özcan, İl Başkanı Kazım Karsu'ya ise söyleyecek bir sözü olmadığını vurguladı. Özcan, "Misyonunu tamamlayan bu arkadaşlar kendilerini biliyorlar. Tavır ve davranışlarının bu partiye yarar getirmediğini görüyorum. Ben milletvekili olduğum sürece artık onlarla beraber çalışma imkânımın kalmadığını söyleyebilirim. İl başkanımız Sayın Kazım Karsu’ya söyleyecek bir sözüm yok. Kendisi çok iyi niyetli bir insan. Göreve geldiği ilk günlerde kendisiyle kısa bir görüş ayrılıklarımız oldu. Sonra oturup konuştuk. Kendisinin hem benim hem de partimiz için yapıcı şeyler yaptığını gördüm ama birlikte yola çıkmak zorunda kaldığı bazı arkadaşlarından hem benim hem de kendisinin şikayetçi olduğunu görüyorum. İl başkanı olarak iyi niyetinden kesinlikle şüphe etmiyorum" diye konuştu. 

 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.