VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BAŞKAN'DAN MİMARLAR ODASI'NA TEPKİ

1 Kasım 2015

Mimarlar Odası Genel Merkezi tarafından Bolu’nun Köroğlu Ormanları’nda 51 bin hektarın turizm yapılaşması izni sonrasında Danıştay'a dava açılmasının ardından Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz sert sözlerle cevap verdi. Yılmaz, “Eğer Bolu’da bir orman katliamı olacaksa onun karşısında duracak Bolululardır. Bolu insanı bir ağaç bile kesmez. Bolu ormanına sahip çıkan tek ildir. Biz ormanımıza sahip çıkarız. Bize gölge etmesinler” dedi.

Resmi Gazete’de 22 Ağustos’ta yayımlanan Bolu Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi kararıyla Kartalkaya Kayak Merkezi’nden Karacusu Termal Merkezi’ne kadar, Seben Taşlıyayla Göleti, Aladağ Göleti’ni de kapsayan Bolu merkez, Dörtdivan, Kıbrıscık ve Seben ilçelerine yayılan 51 bin 450 hektarlık alan, doğa ve turizm yatırımları için teşvik kapsamına alınarak imara açılmıştı. Alınan bu karar sonrasında Türkiye Mimarlar Odası tarafından kararın durdurulması için Danıştay’a dava açıldı.

“BOLU İNSANI BİR AĞAÇ BİLE KESMEZ”

Kararla bölgede ağaç katliamı yaşanacağı iddialarına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tepki gösterdi. Yılmaz, “Eğer Bolu’da bir orman katliamı olacaksa onun karşısında duracak Bolululardır. Bolu insanı bir ağaç bile kesmez. Ormanı yok edip oranın arazi haline dönüştürülmesi Bolu’da sağlanamaz. Eğer bu insanlar bu kadar orman sevgisi içindelerse Karadeniz’deki bütün ormanların fındık tarlası olması konusundaki duyarlılıkları nerede diye sorarım. Bolu’da kereste sanayi bile gelişmemiştir. Bolu ormanına sahip çıkan tek ildir. Biz ormanımıza sahip çıkarız.  Bize gölge etmesinler” diye konuştu.

“BU İŞLER BU KADAR KOLAY DEĞİL”

“Basın bu siyasi şovun peşine gittiği için bu tarz eylem ve olayların haber değeri buluyor. Zaten Kartalkaya ve diğer bölgeler uzun yıllardır teşvik alanı içinde. Yani teşvik alanı içinde olması ne ifade ediyor. Oraların yok edilip yıkılıp bina yapılmasını mı? Bu kadar kolay mı bu işler."

“BU İŞLER ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL”

“Bundan sonra bunun üzerine çalışacaklar. Ben şu anda Gölcük Tabiat Parkının çevresini belediye olarak işletmiş olmamıza rağmen, bir planlama içinde geleceğe planlı şekilde gitmesini sağlayacak izni daha bakanlıktan alamadım. Üstelik tek başına iktidar olan bir partinin belediye başkanı olarak alamadım. Bu işler öyle çocuk oyuncağı gibi kolay şeyler değil. Basit şovlarla ülkeyi bu noktaya götüremezler”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.