VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU'YA 48 MİLYONLUK ADLİYE SARAY'I GELİYOR!

28 Ekim 2015

Ak Parti Bolu Milletvekili ve birinci sıra adayı Ali Ercoşkun, aylardır beklenen müjdeyi açıkladı. Ercoşkun, "Yeni Adliye Sarayımız için ihale tarihi belli oldu. 29 Aralık’ta yapılacak ihale sonrası inşaat çalışmaları başlayacak" dedi.

 

Bolu'da aylardır merakla beklenen yeni Adliye Sarayı bilmecesi çözüldü. Ak Parti Bolu Milletvekili adayı Ali Ercoşkun, yeni adliye binasının 29 Aralık'ta yapılacak ihale sonrası inşaa edilmeye başlanacağını açıkladı. Adliye Sarayı'nın 25 bin metrekare alana inşaa edileceğini söyleyen Ercoşkun, "Adliye Sarayı yapımında son noktaya geldik. Eski cezaevine yapılması planlanan projenin daha ferah bir mekan oluşturulması amacıyla yer değişikliğine gidildi. Gecikme de bundan dolayı kaynaklandı. 'Her şerde bir hayır vardır' denir ya, bu gecikmenin de Bolululara hayırlı bir neticesi oldu. Daha önce 15 bin metrekare olarak planlanan Adalet Sarayı, artık 25 bin metrekarelik bir inşaat alanına sahip olacak. Otoparklarıyla, sosyal donatılarıyla 20 dönüm üzerine kurulu bir mekanda 25 bin metrekarelik bir inşaat alanıyla Boluluların hizmetine girecek. İhale muhammen bedeli 48 milyon lira. Yani Bolu’da kamu yatırımlarıyla kıyasladığımızda, Bolu-Mudurnu yolunun maliyeti 27 milyon lira. Adliye Sarayı’nın yapımı bu yol yatırımından da yüksek bir maliyete sahip" diye konuştu. 

 

60 SARAY ARASINDA BOLU BİLETİ KAPTI 

 

40 milyonu geçen ihalelerde Kamu İhale Kurumu şartlarının daha da ağırlaştığını ifade eden Ercoşkun, "Dolayısıyla ilan ve askı süreleri gerçekleşecek. Ama ihale tarihi alındı. 29 Aralık 2015’te, yıl bitimi öncesinde yeni Adliye Sarayı ihalemiz gerçekleşecek. Türkiye’de 60 adliye sarayı yapılmayı beklerken, Bolu Adalet Sarayı’nın ihaleye çıkması büyük bir başarıdır. Bakanımız Sayın Kenan İpek’e, eski bakanımız Bekir Bozdağ’a, Sayın Başbakanımıza, bizi kırmadıkları için ve yer teminine katkılarından dolayı Bolu Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz’a teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.