VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KUYUMCU DAVASINDA KARAR ÇIKTI!

28 Ekim 2015

Bolu'da dolandırıcılık iddiasıyla yeniden hakim karşısına çıkan kuyumcu Mustafa Gülay, 'suçun yasal unsurunun oluşmadığı' gerekçesiyle bir kez daha beraat etti. Mahkemeye elinde defterle gelen Gülay'ın, bütün alacak verecekleri tek tek okuması dikkat çekti.

 

Yukarı Çarşı'da kuyumculuk yapan Mustafa Gülay, bir buçuk yıl önce ortadan kayboldu. Gülay'ın Bolu'yu terk etmesi üzerine para aldığı kişiler dolandırıldıklarını iddia ederek şikayetçi oldu. Geçtiğimiz aylarda yeniden Bolu'ya dönen Gülay, dolandırıcılık suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. Daha önce 4 ayrı davadan hakim karşısına çıkan kuyumcu, dün Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir kez daha hakim karşısına çıktı. 

 

Duruşmaya kuyumcu Mustafa Gülay'ın yanı sıra şikayetçi olan 5 kişi katıldı. Şikayetçilerden bazıları, Gülay'a güvendiğini söyleyerek şikayetinden vazgeçerken, bazıları ise biran önce paralarını geri istedi. Mustafa Gülay ise kendisinin kimseyi dolandırmadığını ve maddi zorluklar yaşadığı için Bolu'dan ayrıldığını söyledi. Davacıların avukatları, Mustafa Gülay'ın hileli davranışları için yargılanmasını istedi.

 

Duruşmaya elinde not defteri ile gelen kuyumcu Mustafa Gülay'ın, kendisinden şikayetçi olanlar ve diğerleri olmak üzere kimlere ne kadar alacak vereceği olduğunu okuması dikkat çekti. Mahkeme heyeti, tüm şikayet dosyalarıyla ilgili yargılamaya noktayı koydu. Daha önce 4 davadan beraat eden Gülay, 'suçun yasal unsuru olmadığı' gerekçesiyle bu davalardan da beraat etti. Alacaklılar ise hukuk mahkemelerinde hakkını arayacak. 

 

Kaynak: Özge Elçi (Bolu Gündem)

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.