VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KOMANDOLARIMIZ TERÖRİSTLERE NEFES ALDIRMIYOR

25 Ekim 2015

Bolu ve Kayseri Komando Tugayları terör örgütü PKK’ya ağır darbe indirmeye devam ediyor. PKK’nın ana karargâh olarak kullandığı, “Türkiye’nin Kandil’i” olarak nitelendirilen 3 bin 500 rakımlı dağlarda komandolarımız stratejik 12 noktanın 9’unu ele geçirdi. Bolu Komando Tugayı 14 taburuyla 3 bin 500 rakımlı dağlarda sürekli operasyon düzenliyor.

Hakkâri Yüksekova’daki İkiyaka Dağları (Doski Vadisi), terör örgütü PKK açısından stratejik önem taşıyor. PKK’lılar bu bölgeden Türkiye’ye girip eylem yaptıktan sonra derin vadiden yine Kuzey Irak’taki kamplara kaçabiliyor. Militanların ana geçiş güzergâhlarından olan İkiyaka Dağ- ları’nda PKK’nın çok sayıda mağaraya lojistik yığınak yaptığının belirlenmesi üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bölgede başlattığı kapsamlı operasyonlar sürüyor. KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan’ın militanlara “Burayı kaybetmeyin” dediği ve “Gerekirse ölün” emri verdiği iddia edilen, hava sıcaklığının -15 dereceye düştüğü 3 bin 500 rakımlı dağlarda, 14 bordo bereli taburuyla Bolu ve Kayseri Dağ Komando Tugayları sürekli operasyon düzenliyor.

9 HÂKİM NOKTA ALINDI

Operasyonda yer alan birliklerde görevli 3 asker el bombasının kazara patlaması, 3 asker ise yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu. Girmenin hayli güç olduğu mağaralarla çevrili bölgede TSK ile PKK arasında büyük bir mücadelenin yaşandığı, TSK’nın 12 stratejik noktanın 9’unu ele geçirdiği, 70-80 PKK’lının öldürüldüğü, örgütün cesetleri katırlara yükleyerek yanlarında götürdükleri bildiriliyor.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.