VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

DİLAY'IN KATİLİ HASTA OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

19 Ekim 2015

Gerede’de sınıf arkadaşı 21 yaşındaki Dilay Gül’ün boğazını keserek öldüren Gerede Meslek Yüksek Okulu kimya bölümü 1. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Uğur Aydemir, “Dilay arkadaşlık isteği kabul etmediği için okulun karşısına yolda yürürken, pantolonumun cebinde bulunan gri renkli orta boy düğmeli bıçağı elime aldım. Ancak ondan sonra yaptıklarımı hatırlamıyorum. Dilay yere yattıktan sonra 15-20 metre gidip geri geldiğimi hatırlıyorum” dedi.

Türkiye’yi yasa boğan Dilay Gül cinayetinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Katil zanlısı Uğur Aydemir’in ifadeleri kan dondurdu. Aydemir’in verdiği ifade şu şekilde..

“CEBİMDEKİ BIÇAĞI ÇIKARTTIM”

"Daha önceden kendisini tanımıyordum. 13 Ekim akşamı okul çıkışı 22.50 sıralarında Dilay önde ben arkasında okuldan çıktım. Dilay ATM'lerin yanma geldiği sırada yanına gittim ve Dilay'a 'Seni yurda bırakayım' dedim. Dilay da 'Tamam' dedi. Birlikte yürürken Dilay ile erkek arkadaşı telefon ile konuşuyorlardı. Ben onlar konuştuktan sonra Dilay'a arkadaşlık teklifi yaptım. Dilay teklifimi kabul etmedi. 'Erkek arkadaşım var' dedi. Tam okulun karşısına yolda yürürken, bir ara pantolonumun cebinde bulunan gri renkli orta boy düğmeli bıçağı elime aldım. Ben psikolojik rahatsızlığımdan dolayı birilerinin benimle uğraştığını düşündüğümden bıçağı elime almıştım. Buraya kadar olan şeyleri hatırlıyorum. Ancak ondan sonra yaptıklarımı hatırlamıyorum.

“GERİYE GELDİM”

Dilay yere yattıktan sonra 15-20 metre gidip geri geldiğimi hatırlıyorum. Lahmacun salonuna doğru yürüdüm, sola döndüm, kavşağa geldim. Oradan çimlerin içinden aşağı doğru indim. Çantayı, bıçağı ve montumu rasgele sallayıp attım.”

“TEDAVİ GÖRÜRSEM İYİLEŞEBİLİRİM”

“3 yıldır psikolojik tedavi görüyorum. Ara ara doktora gidiyorum. Abizol, cedrina, akineton isimli haplardan kullanıyorum. Yüzümdeki ve boynundaki tırnak ve yara izlerinin nasıl ve ne zaman olduğunu hatırlamıyorum. Dilay Gül'ün öldürdüğümü kabul ediyorum. Pişmanım, psikolojik tedavimi devam ettirmek istiyorum, tedavi görürsem iyileşebilirim."

BARODAN HUKUKİ DESTEK

Bolu Barosu Başkanı Ferit Atalay, Dilay'ın ailesine her türlü hukuki yardımı vermek için hazır olduklarını belirtti. Atalay, "Kadına karşı işlenen suçlar bütün koruma önlemleri ve ceza hükümlerine karşın olanca hızıyla sürüyor. 'Fakat', 'Ama' gibi sözcüklerin arkasına sığınarak bu cinayetlere gizli bir kabul ile yaklaşanlar ve kadını erkek egemen toplumun eşit olmayan bir bireyi gibi algılayanlar ve kadının yerini toplumda alt sıralara itenler bu cinayetin sorumlularıdır. Ülkemizde kadın erkek eşitliği halen yasal metinler üzerinde kalmıştır. Kadına karşı işlenen cinayetlerin özünde büyük eğitim noksanlığı ve ekonomik eşitsizlik ön plandadır. Bu çağdışı yaklaşımın önlenmesi uzun soluklu bir eğitimi ve kadının koşulsuz olarak toplumsal hayatta yer alma sı ile mümkündür" diye konuştu.

3 yorum yapılmış
  • sabahat
    19 Ekim 2015 • 05:20
    bu gerizekalı katil pisikolojik sorun arkasına sığınıyor bundan böyle okullara alınacak öğrenciler sağlam raporu alınmadan kayıt yapılmasın
  • FatihKARA
    19 Ekim 2015 • 13:15
    Suçluyu, hırsızı, ayyaşı koruyan bir hukuk sistemi içerisinde hatırlamaması normal. Kısasa kısas uygulansın, o da yaptığı gibi öldürülsün bak başka kimse suç işleyebiliyor mu? Verilen ceza da bütün Türkiye'ye ibret olacak şekilde en kalabalık meydanda cesedi teşhir edilerek verilmelidir. Yoksa boşuboşuna edebiyat yapıp meydanlarda konuşmak evvelinde ve ahirinde kimseye fayda sağlamaz. Gerisi LAF U GÜZAF.
  • mahmutuslu
    21 Aralık 2015 • 07:38
    Adalet sistemindeki indirimler curumuslugun sebepleridir.Katil olan serefsize agirlastirilmis muebbet verilmesi gerekmektedir.rahatca sokaga insanlar cikamiyacakmi sebepsiz yere elin kizini kes sonrada ben hastayim de namussuz yaratik
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.