VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ERCOŞKUN'DAN ÖZCAN'A SERT TEPKİ

15 Ekim 2015

AK Parti Bolu Milletvekili ve 1'inci sıra adayı Ali Ercoşkun, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a sert tepki göstererek, “Açıklamaları, Valilik makamına yapılmış bir saygısızlık olarak görüyorum. Devleti ilde temsil eden Valilik makamının her türlü siyasi polemikten ayrı tutulması gerekmektedir. Kimse bu makam üzerinden polemiklerle siyasi rant elde etmeye çalışmasın” dedi.

Bolu Valisi Aydın Baruş’un kendisine hakaret ettiği iddiasıyla CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan hakkında 100 bin TL tazminat davası açmasının ardından, Özcan düzenlediği basın toplantısında Vali Baruş’a sert sözler sarfetmişti.

“VALİLİK MAKAMINA SAYGILI OLMALIYIZ”

AK Parti BOLU Milletvekili Ali Ercoşkun, “Bütün makamlarda olduğu gibi bu makam da kimsenin kişisel, şahsi koltuğu değil. Dolayısıyla biz Bolu’da yaşayan tüm insanlar ve iktidarıyla, muhalefetiyle, tüm siyasetçiler olarak devleti temsil eden Valilik makamına saygı duymamız gerekir. Devletin varlığını ve birliğini temsil eden Valilik makamına ne kadar saygı duyarsak, hal ve hareketlerimize, tavırlarımıza, davranışlarımıza bunu ne kadar yansıtırsak, o zaman millete hizmet etme noktasında da bize verilen emaneti en iyi şekilde temsil etmiş oluruz” diye konuştu.

“Kimse siyasi rant elde etmeye çalışmasın”

Açıklamalarının devamında, Valilik makamı üzerinden siyaset yapılmaması ve popülarite peşinde koşulmaması gerektiğini savunan Ercoşkun, “Muhalefet partisi milletvekili arkadaşımızın Sayın Valimiz Aydın Baruş’la ilgili yapmış olduğu açıklamaları, valilik makamına yapılmış bir saygısızlık olarak görmek durumundayız. Kimse kendisinde sınırsızca hakaret etme ve bu hakaretin üstünden oluşacak polemikle siyasi rant elde etmeye çalışmasın. Geçtiğimiz dönemlerde devletin valisi sözünü ağzından eksik etmeyenler, bu süreçte de bir hata yaptılarsa bu hatayı olgunlukla kabul etmeli ve bundan sonraki hal ve hareketlerini, tutumlarını da buna göre düzeltmeleri lazım. Valilik makamının bu manada her türlü siyasi polemikten ayrı tutulması gerektiğini ve hak ettiği saygıyı da bu manada göstermesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.