VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

MEME KANSERİNE DİKKAT!

14 Ekim 2015

Özel Çağsu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr.Sedat Sadal Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı olan Ekim ayında meme kanseri hakkında uyarılarda bulundu. Sadal, özellikle 40 yaştan itibaren kadınların düzenli olarak doktor kontrollerini yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Ekim ayı, Meme Kanseri Bilinçlendirme ayı olarak her yıl özellikle kadınlara yönelik bilgilendirmelerin yapıldığı bir ay. Özel Çağsu Hastanesi’nde de buna yönelik açılan stantta dağıtılan özel broşürlerle özellikle 40 yaş ve üstü kadınların hastalığa karşı duyarlılıklarının arttırılması amaçlandı. Üstelik hastanede Ekim ayında meme kanseri teşhisi için tüm ultrason ve mamografi taramaları da ücretsiz olarak yapılıyor.

ULTRASONDA MAMOGRAFİ İNCELEMELERİ ÜCRETSİZ

Özel Çağsu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr.Sedat Sadal, “Ekim ayında meme hastalıkları ve özellikle meme kanserinin farkındalığına yönelik uygulama yapıyoruz. Bu aşamada kadın hastalarımızın ultrasonda mamografi incelemelerini ücretsiz yapıyoruz” dedi. 40 yaşın meme kanseri için çok önemli bir yaş olduğunu söyleyen Sadal,  “40 yaş meme kanseri açısından çok önemli. 40 ve 50 yaş üzeri kadınlarda daha önceki yaş grubu kadınlara göre risk 4 kat fazla olmakta. 40 yaş altında da meme kanseri olmayacağı anlamına gelmiyor. 20’lerde de nadir de olsa görülebilmekte. Özellikle ailede kanser hikayesi olanlarda bu risk artmakta” diye konuştu.

 BELİRTİLER NELER?

“Meme kanserinin belirtileri ilk başta özellikle zaten tanı koyduğumuz hastaların bir çoğu bu kitleleri kendileri fark ediyor. Yani ilk olarak hastaların kendi kendilerine yaptıkları muayenelerde ellerine gelen kitleler. Özellikle meme dokusunda ele gelen kitle ilk bulgu olarak sayılır. Aynada, duş ya da giyinme sırasında hastaların fark ettiği iki meme arasındaki simetri bozukluğu, meme renginde değişiklikler, portakal kabuğu renginde olması, meme başı ya da meme dokusunda çökmeler olması hastaların dikkatini çekip bize başvuruyor. Bunlar ilk belirtiler. Ancak bu belirtileri tespit eden hastaların korkmasına gerek yok. Bunlar mutlaka meme kanseri olduğu anlamına da gelmez. Belirtiler olduğu takdirde hiç gecikmeden doktora başvurmak gerekir”

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.