VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISINDA FLAŞ GELİŞME...

14 Ekim 2015

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ankara'daki terör saldırısından önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunulan "@DrBereday" hesabıyla ilgili terör örgütü PKK üyesi olduğu tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü güvenlik uzmanlarından alınan bilgilere göre @DrBereday isimli Twitter kullanıcısı ve hesapla ilintili iki isim PKK'lı çıktı. Ankara'daki terör saldırısından 9 saat önce @DrBereday kullanıcı ismini kullanan bir hesaptan, "Bomba Ankara’da patlayacak!..", "IŞİD Ankara'da patlatmasın?!", "Ankara'da yapılacak eylemde IŞİD adı alında müdahale olabilir. Bunu engellemenin yolu Sol örgütlerin direct müdahalesidir. PKK yok bu işte." şeklinde mesajlar atılmıştı.

 

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'nün terör eylemine ilişkin başlattığı soruşturmada ilgili sosyal medya hesapları ayrı bir başlık olarak incelendi. Hesapla ilgili başlatılan inceleme dün sabah saatlerinde bir sonuca ulaştı ve 2 şüpheli ele geçirildi. İlk etapta sonuçlara, tamamen yerli kaynaklarla ve imkanlarla ulaşıldı. Ve söz konusu şahıslar gözaltına alındı. 13/06/2012 tarihinden beri aktif olan Twitter hesabı terör saldırısının gerçekleştiği 10/10/2015 tarihinde kullanıcısı tarafından kapatıldı.

O HESAPLAR KAPATILDI

Pir Ozan Abdal takma ismini kullanan @anatolytodorov hesabından cuma günü atılan tweet’lerde “...Miting çok kalabalık olacak. Olası polis saldırısı izdihama yol açabilir. 77’deki 1 Mayıs’ı gibi meçhul silah sesleriyle kitle paniğe sürüklenebilir. En korkunç ihtimal de Suruç V2 olabilir. Olası bir bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir, bu gayet ihtimal dahilinde” denildi.

 

@DrBereday isimli bir hesaptan ise Ankara’da bomba patlatılabileceği belirtilirken hesap patlama sonrası kendini korumaya aldı ve tweet’ler gizlendi.

 

HDP'NİN SOSYAL MEDYACILARI MI

Gözaltına alınan isimlerin, HDP'nin sosyal medya hesaplarını yöneten ekip içinde görev aldıklarına dair iddialar Twitter'da dolaşmaya başladı.

Etiketler: ANKARA
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.