VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

BOLU BAROSU SALDIRIYI KINADI!

12 Ekim 2015

Bolu Barosu Başkanı Av. Ferit Atalay, Ankara’da meydana gelen patlamayı kınadıklarını belirterek, toplumun tüm kesimini barış ekseninde toplanmaya davet etti.

Bolu Adliyesi önünde bir araya gelen Bolu Barosu üyeleri, burada bir basın açıklaması yaptı. Basın metnini okuyan Bolu Baro Başkanı Av. Ferit  Atalay, Ankara'da sivil toplum kuruluşlarınca Ankara Tren Garı kavşağında düzenlenen 'Emek, Barış, Demokrasi Mitingi'nde meydana gelen patlamada 95 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Orta Doğunun tarihi yeniden yazılıyor. Kurulduğu günden beri 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' ilkesine bağlı olarak varlığını sürdüren Türkiye Cumhuriyeti, sistemli olarak içine çekildiği Orta Doğunun bataklığına 'Beceriksizce' düşürülmüş durumda. Emperyalizmin, Böl/Yönet tuzağına düşerek ülke içindeki etnik kimlikleri ve mezhep ayrılıklarını besleyen, Orta Doğuyu kana bulayan Cihatçı ve Irkçı Terör Örgütlerinin savaş alanına ülkeyi taşıma becerisi gösterenler bu vahşi katliamda sorumluluğu bulunan kişilerdir. Ankara'da birlerce kişi barışı savunmak için toplanmıştı. Barış bu insanların en meşru talebiydi. Bağımsız eşit özgür bir ülkede yaşamayı istiyordu tümü” dedi. 

 

"AMAÇ TÜRK HALKINI YILGINLIĞA DÜŞÜRMEKTİR"

 

Gerek Kürt kimliği üzerinden gerekse İslamın adı kullanılarak sürdürülen terörün insanlık şuçu olduğunu söyleyen Ferit Atalay, "Ancak ülkemizi seçim öncesi kaos ve şiddet ortamına sürükleyerek gerilim siyasetinden medet umanlar, dökülen kan üzerinden oy hesabı yapanlar korkunç bir vahşetin tezgahtarı oldular. Bu toplantıyı kana bulayanların amacı Barış içinde yaşamayı düşünen Türk Halkını yılgınlığa umutsuzluğa düşürmektir. Yıllardır Orta Doğuda demokratik bir ülke olarak yaşama becerisini gösteren Türkiye Cumhuriyetine yönelik bu eylem, ülkeyi Cihatçı/Selefi ve Ayrılıkçı terörün batağına çekerek parçalama amacına yöneliktir" şeklinde konuştu. 

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.