VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AİBÜ'DE İŞÇİLER ÇATIYA ÇIKIP EYLEM YAPTI!

7 Ekim 2015

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gölköy Kampüsü'nde yapımı devam eden 774 yatak kapasiteli öğrenci yurdunun inşaatında çalışan işçiler paralarını alamadıkları gerekçesiyle çatıya çıkarak eylem yaptı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı üstlenen inşaatta çalışan 300 kadar işçi ve tedarikçi firma yetkilisi, iki yıldır paralarını alamadıkları gerekçesi ile AİBÜ Gölköy Kampüsü'ndeki yurt binasında eylem yaptılar. İşçilerden bazıları 7 katlı inşaatın çatısına çıkarak atlayacaklarını söyledi. Birçok işçinin ise kampüse girmesine izin verilmedi. Eylem üzerine olay yerine çok sayıda asayiş ve çevik kuvvet ekibi sevk edilirken, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya da üniversite yerleşkesine gelerek olayları yakından takip etti.

 

İŞÇİ İSYAN ETTİ

 

Parasını alamadığı için mağdur olduğunu belirten inşaat çalışanlarından İsmail Demir, “İşi TOKİ ihale etti ve İnta İnşaat Ltd. Şti. firması aldı. Bu firmada daha sonra Ensay Yapı Ltd. Şti. firmasına alt müteahhit olarak verdi. Bu firma ortalama 7-8 ayda bir tüm işçileri işten çıkartarak iş akitlerine son verip paralarını daha sonra hesaplarına yatıracağını belirterek gönderdi. Bu işlemi dört kez yaptı. Bu yüzden şu anda 300’ün üzerinde bu şekilde alacaklı kişi var. Üç yıldır parasını alamayanlar var. En son mağdurlar biziz. Paramızı alamayınca baktık firma SGK’ya da eksik bildirim yapmış. 3 Bin lira maaş alan arkadaşlarımızı asgari ücretle çalışıyor gibi göstermiş" dedi.

 

"EVİME GİDEMEDİM"

 

Dört kez çalışanlarını işten çıkartıp alacaklarını ödemeyen firmanın bu işlemi alışkanlık haline getirdiğini belirten Adnan Gürses isimli işçi, “Memleketimizden kalkmış kilometrelerce uzağa gurbete inşaat işinde çalışıp evimize ekmek götürme gayretine girmişiz. Bizi firma bayramdan önce iş akdimizi feshedip işten attı. Bir aydır maaş alacağımı alamadığım için perişan şekilde burada kalmak zorunda bırakıldım. Param olmadığı için evime bile gidemiyorum. Bizi bu duruma düşürenleri Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın” diye konuştu.

 

Olayların ardından firma yetkililerinden açıklama gelmezken, inşaatın çatısına çıkan bazı işçiler polis tarafından çatıdan indirilerek ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 

  • AİBÜ'DE İŞÇİLER ÇATIYA ÇIKIP EYLEM YAPTI!
2 yorum yapılmış
  • melungeon
    7 Ekim 2015 • 05:17
    işte böyle yancılara..yalakalara ..ihale verirseniz...böyle olur..yurt çalışanlarında yancı taşoran firma tarafından maaşları ödenmedi..parça parça veriyor yok yarım maaş kesiyor....taşoranların hepsi hükümet yancısı olduğundan rahat hareket ediyorlar..taşoran kalkmalı..kurum arası.şözleşme olmalı.....
  • Metin
    9 Ekim 2015 • 10:06
    Geniş Cengiz in iyi günleri..Allah biliyor
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.