VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

AK PARTİ SEÇİM BEYANNAMESİNİ AÇIKLADI

4 Ekim 2015

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti’nin 3 Kasım seçim beyannamesini açıklıyor. Davutoğlu, kendi işini kuracak gençlere karşılıksız 50 bin TL verileceğini söyledi. Davutoğlu, asgari ücreti 1.300 liraya çıkaracaklarını açıkladı. Ayrıca polis ve askere zam yapılacağı açıklandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Davutoğlu, seçilme yaşının 18'e indirileceğini, gençlere sınırsız ve ücretsiz internet verileceğini, kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyen gençlere de faizsiz kredinin verileceği müjdesini verdi. Davutoğlu iş kuracak gençlere karşılıksız 50 bin TL verileceğini ve asgari ücretin 1.300 liraya çıkartılacağını açıkladı.

POLİSE ASKERE ZAM

Davutoğlu, yapılan işin tehlike sınıfına göre asgari ücretin farklılaşacağını da sözlerine ekledi. Davutoğlu, polislerin ek göstergelerine zamın geldiğini söylerken askerlerle ilgili de çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

SEÇİLME YAŞI 18’E İNECEK

Gençlerimiz için atacağımız adımları birer birer sizlerle paylaşıyorum. Her biri titizlikle ve Türkiye'nin geleceğini düşünerek planlanmış adımlar. Bir, seçilme yaşını inşallah 18'e indireceğiz. Seçme yaşını biz 18'e indirmiştik, seçilme yaşını da 18'e indiriyoruz. 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan bir Sultan'ın nesilleri olarak 18 yaşındaki gençlerimizin dahi ülke yönetiminde etkin bir sorumluluk alabilecek altyapıya sahip olduklarına inanıyoruz. İki, gençlerimize sınırsız, ücretsiz internete erişme imkanı getiriyoruz, nerede olurlarsa olsunlar. Yine iş kurma anlamında sorular gelmişti. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vereceğiz.

İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının 1 yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Bu hem işçiye hem iş verene destektir. Gençlerin istihdamının bu derece desteklendiği dünyada örnek yoktur. Gençler ya kendi işini kursun, ya da bir işe avantajlı müracaat etsin.

GENÇDES KURULACAK

Lise mezunu gençlerimizin 2 yıl boyunca genel sağlık sigortalarını sağlayacağız. Gençlerimizin orta öğretimden yüksek öğretime geçişte hayat planlaması için çalışmalar yapacağız. GeçDes diye bir birim oluşturuyoruz. Kısa film, ilk film, dergi, sportif faaliyetlerine karşılıksız destek vereceğiz. Her şeye engel olursunuz da aşkın önüne geçilmez. Evlenmek isteyenlere çeyiz hesabı çalışması başlatacağız.

Çeyiz hesabında biriktirilen paranın yüzde 20 si oranında devlet destek verecek.

ENGELLİLER İÇİN ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ

Engelli vatandaşlarımızın bizim dönemde ne kadar büyük, devrim mahiyetinde imkanlara kavuştukları herkesin malumudur. Engelsiz bir hayat için gerekli her türlü alt yapıyı oluşturacağız. Görme ve ortopedik engelli için gerekli teknolojik çalışmalar yapacağız. Engelli genç ve çocukların kısa süreli gündüz ve yatılı bakımı için Engelli Yaşam Merkezi kuruyoruz.

 

2 yorum yapılmış
  • mali
    4 Ekim 2015 • 13:19
    hadi hayırlısı allah utandırmaz inşallah
  • DursunYILDIZ
    5 Ekim 2015 • 05:26
    Staj madurlari hakkinda hic bir iyileştirme dusunmuyorlar
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.